Filiala Municipală Câmpina

Filiala municipală Câmpina a A.N.C.M.R.R. l-a comemorat pe aviatorul Aurel Vlaicu  la 108 ani de la ultimul său zbor. O simplă coroană de flori depusă la bustul lui Aurel Vlaicu, situat în fața Casei Tineretului din Câmpina.
Un gest care spune multe despre rezerviștii militari câmpineni, oameni care nu uită să-i omagieze pe cei care au dus numele României în lume. La scurtul ceremonial, de la bustul lui Aurel Vlaicu, au participat membrii ai Filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, condusă de col (r) Marian Dulă. S-a dorit ca astfel să se aducă aminte comunității că trebuie să ne cinstim înaintașii.
Realizat în anul 1968 de sculptorița Doina Lie, bustul lui Aurel Vlaicu a fost amplasat inițial în părculețul de lângă fostul cinematograf din Câmpina, dar odată cu retrocedarea acelui teren s-a impus mutarea sa. Așa că bustul a fost mutat în fața Casei Tineretului, în urmă cu exact 18 ani.
Rezerviștii câmpineni au participat, apoi, la manifestările dedicate lui Aurel Vlaicu, de la monumentul de la Bănești. În fiecare an, pe 13 septembrie, la monumentul de la Bănești, au loc manifestări prin care i se aduce un omagiu lui Aurel Vlaicu. Sub aripile vulturului care parcă își ia zborul spre Carpați, au venit zeci de oameni pentru a-l comemora pe ilustrul inginer și aviator, pionier al aviației românești și mondiale. 
Au fost prezenți, printre alții:  membri ai Asociației Române pentru Propaganda Aviației (ARPA), ai Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA), studenți de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, conduși de comandorul dr. Jănel Tănase, reprezentanți ai Asociației Aviatorilor Brașoveni.
În timpul manifestării, a avut loc o scurtă demonstrație aviatică a „Iacărilor Acrobați”, cei care l-au onorat în felul lor, acolo sus, pe cer, pe Aurel Vlaicu.
Col.(rtr.) Marian Dula

Previous Article
Next Article