FILIALA  JUDEȚEANĂ  ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

19 Octombrie 2019 – Necropola Curtea de Argeș. Regina-Mamă, Elena a României, a fost reînhumată în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală din Curtea de Argeș, la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la decesul ei.
Sâmbătă, în jurul prânzului, a fost oficiată slujba înmormântării în ctitoria Sfântului Neagoe Basarab, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale, Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului şi Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.
La slujbă au asistat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda, fiica Ducelui De Aosta, şi Lord Peter Rosslyn, şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall.
În încheierea ceremonialului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel intitulat: „Regina-Mamă Elena a României. O lumină a credinţei întărită prin suferinţă”.
Sicriul a fost purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul până la Noua Catedrală Arhiepiscopală unde a avut loc ceremonia de reînhumare.
La momentul introducerii sicriului în criptă au fost trase 21 focuri de armă şi au fost intonate Imnul Naţional şi Imnul Regal. După încheierea ceremoniei funerare Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a ieşit din catedrală cu stindardul Reginei-Mamă şi l-a oferit Aghiotantului Regal, pentru a fi expus ulterior în muzeul de la Săvârşin.
Pe lângă oficialităţi, la Curtea de Argeş au fost prezenţi peste 1000 de credincioşi și membrii ai filialei noastre, care au asistat la ceremonia reînhumării.

Membrii filialei noastre au depus o jerbă de flori.

PREȘEDINTELE  FILIALEI  JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

 

Previous Article
Next Article