Fliala „Mihai Viteazul” Brăila.

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI , BRĂILA – 29 iulie 2016
Militarii activi și din rezervă sau retragere brăileni au participat vineri, 29 iulie 2016, la ceremonialul desfășurat cu ocazia sărbătoririi Zilei Imnului Național al României, în Piața Independenței din municipiu.
Activitățile dedicate Zilei Imnului Național al României au debutat joi, 28 iulie, cu organizarea la Comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a unui simpozion cu tema: „Imnul Național al României – istorie şi tradiție”, la care au fost invitați să participe şi reprezentanți ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, filiala „Mihai Viteazul” Brăila.

Președintele asociației, colonel în rezervă Dumitru Ion, a prezentat un istoric al imnului națioal, dar și al altor țări din NATO.  Expunerea a fost  însoțită de audițiile muzicale ale tuturor imnurilor naționale și prezentarea versurilor. Căpitanul  Aurelian Stegaru, fiind mai tînăr, a vorbit despre actualul Imn Național.
În cadrul ceremonialului militar din data de 29 iulie, după o scurtă alocuțiune a prefectului județului Brăila referitoare la sărbătorirea Zilei Imnului Național al României, a avut loc spectacolul susținut de Muzica Militară a garnizoanei Brăila și formația de dansuri „Pandelașul”.  Ansamblul coral al orașului împreună cu fanfara militară au intonat Imnul  Național al României urmat de defilarea gărzii de onoare.

La eveniment au participat alături de prefectul județului Brăila, doamna Mădălina Cochino, înlocuitorul comandantului garnizoanei Brăila, colonel Vasile Ionescu, reprezentanți ai autorităților publice locale, militari activi și din rezervă sau retragere, veterani de război , copii  şi cetățeni de toate vârstele ai municipiului.

Biroul Permanent al Filialei Brăila

4 5 6 9 10

Previous Article
Next Article