Filiala Judeţeană GALAŢI ,,General EREMIA GRIGORESCU’’

Luni 18 iulie 2016 la ora 17.30, în Sala Oglinzilor a Cercului Militar Galați, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii – Filiala Galați „General aviator Aurel Niculescu” a organizat manifestările dedicate Zilei Aviației Române (20 iulie).

La eveniment au participat ca invitați de onoare Gl. (rtr.) Iosif RUS – Președintele ARPIA România, Cdor. (r) Valerian CRISTEA – Secretar al structurii centrale, reprezentanți ai Filialei Galați a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor, personalități ale vieții culturale gălățene și un numeros public.

Manifestările au fost conduse de către președintele Filialei Galați a ARPIA Cpt. cdor. (r) Feodor ICHIM și au avut ca principal moment prezentarea cărții  „STEAUA DESTINULUI” de Cecilia Bondea-Crăciun, scrisă în memoria aviatorului gălățean Cpt. Victor CRĂCIUN de către soție cu ocazia comemorării a 40 de ani de când acesta a zburat pentru ultima dată în ziua de 23.07.1976.

Festivitățile au continuat cu luări de cuvânt ale invitaților, lansarea cenaclului „ICARUS” sub egida ARPIA Galațí și un program artistic de poezie și muzică susținut de elevii Școlii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” și membrii ARPIA Galați.

În încheierea manifestărilor doamna Cecilia Bondea-Crăciun a oferit câte un CD și o carte însoțită de un autograf tuturor participanților și s-a fotografiat cu aceștia.

Purtător de cuvânt – Col. (R) Mirel BĂBEANU

foto 1

foto 2

Previous Article
Next Article