Filiala Județeană Timiș

         In ziua de 22 mai 2024 s-a desfasurat vizita oficiala a delegatiei Asociatiei Pensionarilor Militari din Serbia, filiala din Novi-Sad, cu participarea  presedintelui asociatiei din Belgrad, dl. Gl.lt. Ljubomir Draganjac impreuna cu Col.(r.) Zvonimir Pesic. Din partea filialei din Novi-Sad au participat, Lt.col.(rtg.) Milorad Orelj-presedinte, lt.col.(rtg.) Milan Bajic, Vulin Slavko, adj.cl.I,lt.col.(rz.) Stevo Antonic si Ibra Manjika, secretar, membri in conducerea filialei. Din delegatia noastra au facut parte, Col.(rtg) Ioan Oros-prim-vicepresedinte, gl.mr.(r.) Vasile Paul-vicepresedinte, col.(rtg.) Nicolae Timofie-vicepresedinte, col.(rtg.) Gheorghe Negrut, col.(rtg.) Valerica Grigoras, col(rtg.)  Hortentiu Vladescu, mr.(r.)Vasilica Iancu, membri ai Biroului Permanent. Ca fotograf oficial al filialei a participat plt adj-sef(rtg.) Constantin Oneata. Programul vizitei a inceput cu un mic dejun, la restaurantul “Neata”, apoi vizita la Domul Catolic, unde  s-a prezentat si un scurt program de piese clasice interpretate la orga bisericii, a patra ca marime din tara. A fost apoi vizitata Opera din Timisoara unde prezentarea a fost facuta chiar de directorul acestui asezamant cultural, domnul Cristian Rudic, iar de aici s-a vizitat centrul Timisoarei unde s-au schimbat impresii si s-au facut fotografii. In jurul pranzului, cele doua delegatii s-au deplasat in orasul Recas, de langa Timisoara, unde  , intr-o atmosfera placuta in cadrul restaurantului  “Cramele Recas”, s-a desfasurat discutia oficiala, schimbul de cadouri simbolice si s-au tinut toasturi.
      In cadrul discutiilor partea sarba a evidentiat bunele relatii dintre cele doua asociatii,prietenia stransa si durabila dintre acestea ,consolidata dea lungul timpului si a adresat invitatia, pentru vizita in Serbia a delegatiei noastre , pentru anul 2025 luna mai.La randul sau conducerea filialei noastre reprezentata de dl. Col.(rtg.) Ioan Oros, prim-vicepresedinte si dl.gl.mr.(r.) Vasile Paul a reliefat, in cadrul discutiilor, ca aceasta relatie dureaza de peste zece ani, ca s-au facut progrese pe linia diversitatii problemelor abordate, iar relatia va  continua si in viitor in beneficiul ambelor asociatii. A fost foarte bine primit discursul ,in limba sarba,  sustinut de d-l. gl.mr.(r.) Vasile Paul si trimiterile la evenimentele istorice comune, ale celor doua tari,sustinute cu elocinta de d-l. col.(rtg.)Ioan Oros.A urmat apoi prezentarea istoricului Cramelor Recas,o scurta vizita in beciurile cramei si o degustare de vinuri  premiate pe plan intern si international.
     Masa comuna s-a desfasurat intr-o atmosfera calda, de prietenie si intelegere, traducator fiind chiar
d-l. col. Zvonimir Pesici, un excelent vorbitor al limbii romane! In final, membrii delegatiei sarbe au fost condusi, de catre cei desemnati in acest scop, spre punctele de plecare catre Serbia.              
A consemnat, col.(rtg.) Gheorghe Negrut,
        Fotografii realizate de plt.adj-sef, Constantin Oneata.

Previous Article
Next Article