Filiala Județeană Gorj

                                      Mișcare și implicare, alături de tineri
           Pe 24 aprilie 2024, în cadrul programului ”Săptămâna verde”, membrii Asociației Arca Lex și ai filialei județene Gorj ”General Ioan Culcer” a A.N.C.M.R.R. ”A.I Cuza”, au participat la proiectul educațional ”Mișcare și implicare”, implementat de Colegiul Tehnologic nr. 2 din municipiul Târgu Jiu.
           Au participat elevii claselor X – A și XI – A, care se pregătesc în specializarea ”tehnician ecolog și protecția mediului”, alături de cadrele didactice. Proiectul s-a derulat în natură, pe malul pârâului Șușița (comuna Lelești, Gorj) și a presupus aplicarea în activitatea practică a cunoștințelor teoretice acumulate în cursul anului școlar, alături de numeroase activități recreative. Locația a fost special aleasă, atât pentru frumusețea ei, cât și – din păcate – pentru poluarea zonei de către localnicii certați cu curățenia.
           Scorbura unui superb plop secular (8 elevi abia au reușit să-l cuprindă cu brațele!) a fost transformat[ în coș de gunoi de către numeroșii târgujieni care organizează picnicuri în natură, pentru a scăpa de căldura orașului. În mai puțin de o oră, au fost strânși numeroși saci de gunoaie de tot felul. Elevii au recoltat probe de apă din pârâu, realizând, pe loc, analiza acestora, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice.
          La un astfel de proiect nu putea lipsi mișcarea recreativă: jocuri educative, jocuri cu mingea, badminton. Nu au lipsit sandviciurile și apa, pentru că, nu-i așa?, după muncă, tuturor ne-a venit foamea!
           La final, parcă văzând cât de curată arată albia pârâului, și Soarele a răsărit din nori, luminând o zi mohorâtă până atunci!
           Mulțumiri speciale firmei de transport Viitorul, precum și Direcției Județene de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, care ne-au sprijinit în acest proiect.
           Mulțumim, de asemenea, donatorilor și sponsorilor Asociației Arca Lex, ale căror contribuții au făcut posibilă realizarea proiectului!
              Au consemnat, 
       Viorel VÎLCEANU ;  col.r Emanuel BĂRBULESCU ;  foto, Daniel ONESCU

Previous Article
Next Article