Filiala Județeană Galați „General Eremia Grigorescu”

SÃRBÃTORIREA ZILEI REZERVISTULUI MILITAR 2021 ŞI A 30 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA FILIALEI JUDEȚENE GALAȚI A ANCMRR „AL. I. CUZA”

      Biroul Permanent al Filialei Judeţene Galaţi „Gl. Eremia Grigorescu” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza” a organizat în data de 28 mai 2021 între orele 11.00 și 13.00, la sediul din Cercul Militar Galați, ADUNAREA FESTIVĂ cu prilejul Zilei Rezervistului Militar – 31 mai 2021 și aniversării a 30 de ani de la înființarea filialei.

      Programul adunării a cuprins în prima parte evocarea istorică a evoluției Filialei de la înființare până în 2020 – gl.bg.(rtr) Constantin Antohe, președinte de onoare, apoi  o prezentare a situației la zi a acesteia – cdor.(r) Constantin Asofronie, președintele Filialei, simultan cu proiectarea unei prezentări video a activităților filialei, mesaje de la invitați, acordarea de grade, embleme, medalii, plachete, diplome fondatorilor și celor mai activi membri, precum și invitaților și colaboratorilor din alte structuri asociative din SAOPSN,  în semn de prețuire pentru colaborarea din ultimii ani și dorința de dezvoltare în viitor.

      S-au prezentat și principalele priorități și acțiuni ale noii conduceri a Filialei, aleasă la adunarea generală din 9 aprilie 2021 pentru un mandat de 4 ani. 

      Au fost prezenți invitații:

– din Liga Veteranilor Forțelor Armate din Republica Moldova, președintele col.(r) Alexandru Gorgan, vicepreședintele col.(r) Tudor Samoilenco, membrii: col.(r) Tudor Grama și col.(r) Sergiu Caitaz. Cu această ocazie a avut loc o prezentare a Ligii și celor prezenți, s-au acordat reciproc cadouri și însemne, dar mai ales s-a semnat un Acord de parteneriat cu Filiala gălățeană a ANCMRR. Urmează ca în perioada următoare conducerile celor două asociații să stabilească acțiuni concrete în acest an, corespunzător direcțiilor de colaborare, în baza acordului.   Mulțumiri speciale delegației frățești din Basarabia pentru efortul făcut și înțelegerea importanței colaborării în vederea împlinirii obiectivelor pentru apărarea drepturilor și intereselor membrilor celor două asociații, schimburilor de experiență și întăririi legăturilor sub toate aspectele între militarii și românii de pretutindeni. Emoția este marcantă și după experiența colaborării cu Filiala din Iași, de vreo 10 ani, sperăm să ne ridicăm și noi la înălțimea așteptărilor camarazilor noștri.

– contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei fluviale cu sediul la Brăila;

– comandanții de unitãți militare din Galați: lt.col. Silviu Ivașcu- Centrul Militar Județean GL, Robert Gaschler- Batalionul 284 Tancuri, Mr. Cristian Matache- CSIL Smârdan;

– col.(rtr) Rusu Constantin, vicepreședintele Sucursalei Galați a ANCMRR – SRI;

– colonel(rtr) Vintilă Iluță, vicepreședintele Filialei Jud. GL. a ANCMRR – M.A.I.;

– cpt.(rtr) Turcu Stan, președintele Filialei Galați al Asociației Veteranilor de Război din România;

– col.(r) Valerian Paraschivan, fost președinte la Filiala Jud. GL a  A.N. Cultul Eroilor și prim-vicepreședintele actual cdor.(r) Păun Hristache;

A fost prezentat:

– mesajul președintelui ANCMRR ”AL. I. CUZA”, gl.lt.(rtr) Neculai Bahnareanu, cu felicitări și urări de sănătate, viață lungă și împliniri personale cu această ocazie, succes în desfășurarea adunării festive și o colaborare îndelungată între cele două structuri asociative semnatare ale Acordului de parteneriat;

–  Ordinul ministrului apărării nr. MP 532/26.05.2021 privind avansarea la gradul de colonel a lt.col. (rtr) Ilie Gîrleanu și la gradul de lt.col.(rtr) a mr. Bădin Doru ;  

– O.M. nr. MP nr. 46/26.05.2021, privind avansarea la gradul de plut.adj.pr.(rtr) a plut. maj. Nazâru Radu și plut. adj. Crăciun-Buiuca Maricel.  Felicitări colegilor noștri!

  Au fost acordate colegilor care împlinesc cifre rotunde de vârstă: medalii aniversare: slt.(rtr) Gherghi Simion- 70 ani, col.(rtr) Torică Costică- 75 ani; diplomă aniversară: plut. adj.(rtr) Stan Ștefan- 65 ani. Au fost felicitați și li s-a urat sănătate, pensie bună altor 23 colegi care împlinesc anii în lunile mai și iunie 2021.

Au fost acordate Diplome de onoare la 3 membri fondatori ai Filialei acum 30 de ani: comandor(rtr) Vasile Voinea – 91 ani, col.(rtr) Iordan Chirvasă – 93 ani și col.(rtr) Gheorghe Alaliței – 88 ani, precum și altor 40 de colegi care au o vechime mai mare de 10 ani și activitate deosebită în cadrul filialei. 

Au fost prezenți peste 30 de membri ai Filialei noastre care au ascultat cu interes expunerile și mesajele prezentate, apoi s-au întreținut într-o atmosferă colegială la o masă festivă, prima după aproape 2 ani, din cauza restricțiilor sanitare pe timpul epidemiei.

Din păcate, șefii administrației publice gãlãțene nu au rãspuns invitațiilor.

Din opiniile exprimate astăzi, se pare că s-a reuşit ceva frumos pentru camarazii noştri la cea de-a 30- a aniversare a Filialei și Ziua Rezervistului Militar- 31.05.2021. 

În final, dorim camarazilor noștri din Filială, din toată România și R. Moldova LA MULȚI ANI de ziua lor, multă sănătate și bucurii alături de cei dragi! Avem onoarea să vă salutăm!

Secretar Filiala Județeană Galați a ANCMRR ”AL. I. CUZA”

Comandor(r) Păun Hristache

Previous Article
Next Article