Filiala CÂMPINA

Comemorarea eroilor germani  Câmpina

 Filiala Câmpina a Asociaţiei Naţionale a cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” are încheiat un Acord de Parteneriat cu o asociaţie de rezervişti din Germania (oraşul Achern, landul Baden-Wurtemmberg), acord care prevede, printre altele, și comemorarea eroilor celeilalte ţări.

Şi anul acesta rezerviştii germani au comemorat, de Ziua Eroilor (Ziua Înălţării Domnului), eroii români din Primul război Mondial, morţi în prizonierat și înhumaţi în cimitirul Niederbuhl, de lângă Rastatt.

Volkstrauertag este declarată sărbătoare națională în Germania. „Ziua comemorării victimelor războiului și violenței” este o zi de comemorare a victimelor războiului, ale opresiunii violente și dictaturii, precum și a soldaților armatei federale germane  căzuți în lupte. Se sărbătorește în prima duminică a Postului Naşterii Domnului.

Duminică, 19 noiembrie, s-au comemorat eroii germani din Cimitirul de Onoare al Eroilor din municipiul Câmpina, respectiv doi ostaşi necunoscuţi, căzuţi în al doilea război mondial. La manifestare a participat și preotul Claudiu Cojan, parohul Bisericii romano-catolice Sfântul Anton de Padova.

Col. (r) Marian Dulă, preşedintele Filialei Câmpina a prezentat o scurtă informare despre semnificaţia sărbătorii, relaţia cu rezerviştii germani, vizitele reciproce și a dat citire numelor eroilor germani. La manifestare au participat cadre militare în rezervă și în retragere, dar şi membri ai Cultului Eroilor.

Întreaga asistenţă a păstrat un moment de reculegere. Apoi, s-au depus flori la semnele de căpătâi ale militarilor germani.

Militarii în rezervă și în retragere au dat Onorul.

Marian Dula

 

Previous Article
Next Article