Anunț deces

       Biroul Permanent Central al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” anunță cu mare durere și tristețe trecerea din această lume, în ziua de 02.10.2023 a gl.mr. Victor-Toma Constanda. S-a născut la 3 august 1938 în comuna Mărculești, jud. Ialomița. După parcurgerea cursurilor primare și gimnaziale, a absolvit în 1956 Liceul Militar „Ștefan cel Mare” din Iași, iar în 1959 cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” – Sibiu, secția Infanterie. Urmează cursurile Facultății de Drept București – specialitatea Drept international, pe care o absolvă în 1973 și Academia Militară Generală de 2 ani, încheiată în 1976. În decursul anilor a îndeplinit, cu rezultate foarte bune, funcțiile pe care a fost încadrat, de la cea de comandant de pluton la cea de comandant de regiment. A avut o activitate apreciată și în învățământul militar, fiind lector șef la Școala de ofițeri Rezevă nr.1 București, profesor la Academia Militară Generală, îndeplinind apoi funcții de răspundere în M.St.M.(șef curs mobilizare, șef birou DOMPI). A fost trecut în rezervă în 1996 din funcția de director al Direcției  pentru probleme de apărare, siguranță națională și ordine publică la Guvernul României.
   După trecerea în rezervă s-a înscris în ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” unde a desfășurat o prodigioasă activitate, atât în cadrul Filialei Sector 3 București, cât și la nivel central, fiind membru în Biroul Permanent Central, vicepreședinte, șef department Comunicare și purtător de cuvânt în perioada 2013 – 2017.
      Colegii din Asociație aduc omagiul lor generalului maior Victor-Toma Constanda și transmit condoleanțe familiei îndurerate.
       DUMNEZEU SĂ-L IERTE ȘI SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Previous Article
Next Article