Legat de comunicatul nr.39 din 08.04.2014
 • Va salut cu respect !
  Ar trebui sa fiu multumit de: 1. faptul ca delegatia ANCMRR a fost primita de Dl. Mocioalca; 2. Ca subiectele abordate sunt reale, concrete si nu pot decat sa sper ca amendamentele pe care le-ati propus sunt ancorate concret in realitatile rezervistilor si ca raspund nevoilor acestora; 3. ca ANCMRR SE MISCA !!!! Asta v-am rugat mereu: realizati contacte, ˝tipati˝, intrati pe geam daca se vrea sa fiti dati afara pe usa ! Nu in ultimul rand - COMUNICATI cu noi, rezervisti, indiferent din ce organizatie facem parte !

  De ce nu sunt multumit: 1. contactele pe care le realizati sunt rare - ma refer la cele pe care le prezentati oficial; poate aveti si altele care sunt mai putin oficiale, dar rezultatele dovedesc ca ...nu prea !; 2. nivelul la care ati fost primiti nu este foarte ridicat, desi dl. Mocioalca ar fi ˝de-al nostru˝ in sensul ca a fost un bun ascultator (doar) al problemelor noastre... ! 3. ˝toate diligentele˝ pe care le va intreprinde dl. Mocioalca ar trebui mai detaliate; asa ramane doar o expresie de curtoazie, amabila, dulceaga...dar FARA REZULTATE FINALE ! Ceva de genul: ˝lasati, ca va cautam noi...˝!

  Intre timp, in Observatorul Militar a aparut un articol DEFAIMATOR la adresa rezervistilor , culmea, scris de un cadru activ !!!
  Ar trebui sa cred ca aceasta este opinia cadrelor active (nu prea cred) , sau doar a redactiei - asta o pot crede, ar putea fi si parerea ministrului - foarte usor de crezut, daca e sa ne luam dupa cat ne-a ˝ajutat˝dl. Dusa de cand este la putere (putere data si de noi, fapt uitat !!!), si nu in ultimul rand, poate ca asta este si parerea clasei politice !
  Ma gandesc ca o intrebare oficiala adresata ministrului ar putea lamuri un pic lucrurile... Asa ne-am da seama daca a fost o zbantuiala a capitanul autor sau a fost o comanda ˝de sus˝, ceea ce este foarte probabil ! (O mica paranteza: veti observa ca in articol nu se face referire la rezervistii dintr-o anume organizatie; se arunca anatema peste toti, la gramada... Daca pe dumneavoastra nu va deranjeaza... )

  Cu respect, dar cu foarte putine sperante,
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827


  Daca nu ati citit articolul, vi-l ofer aici:

  In Observatorul Militar din 2 aprilie capitanul Bogdan Oproiu publica un articol, intitulat ”CURAJUL IEPURELUI” referitor parerile exprimate de catre militarii in rezerva in mediul online, referitor la starea Armatei Romane.

  ˝ CURAJUL IEPURELUI
  capitan Bogdan OPROIU

  Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la curaj, am in vedere atitudinea onesta care te face sa tii piept unui pericol, indiferent de urmari, care te face sa sari in flacari pentru a salva un om, pentru ca stii ca asta este ceea ce trebuie sa faci. Cu o oarecare varietate de posibilitati. Insa, cu siguranta, nu mi se pare curaj carcoteala cu orice pret, opinia exprimata din strafundul fiintei si cu toata puterea glasului exersat la comanda, dar abia atunci cand cele spuse nu mai pot afecta, in niciun fel, binele, linistea, comoditatea sau cariera emitatorului.
  Vad tot mai des – si nu stiu daca mi se datoreaza sau daca si pentru asta au nevoie de curaj de la altii si, de aceea, apar tot mai multi, pe rand – militari in rezerva care-si exprima parerea in mediul online, pe Facebook, cu privire la starea „dezolanta”, spun ei, a armatei de acum. De la inzestrare la pregatire, la curaj, la daruire, la par de pe cap, nimic nu le convine unor rezervisti la cei care poarta inca uniforma militara. Ei par sa detina monopolul stiintei militare (nu ca ar fi fost vreodata solicitati sa o puna in aplicare in alta parte decat in fata vecinilor de bloc!), al patriotismului (declarat direct, cum altfel, cu mana pe inima!), al datoriei (desi ii aplauda – daca nu sunt chiar co-acuzatori – pe cei care sustin ca militarii romani care si-au facut datoria in teatrele de operatii sunt mercenari), al intelepciunii (de obicei, exprimata vehement prin referiri grobiene la personalitati care nu intra in scurta lor lista de
  aprecieri). Ei scriu pe oriunde ca NATO este o chestie invechita, ca armata trebuia sa ramana aceeasi ca in 1989, pentru ca astfel nu ne-am teme vreodata de rusi si ca armata ar trebui sa-si cumpere odata avioanele alea, nu sa mai zboare cu gioarsele pe care le are acum in dotare. Ei sunt aceiasi care n-au cracnit cand unitatile li s-au desfiintat, care n-au spus nimic cand bugetul destinat inzestrarii a scazut dramatic si care nu s-au lamentat, decat, poate, in fata oglinzii, la baie, cu lumina stinsa ca sa fie siguri ca nu-i vede cineva, atunci cand statutul militarilor a ajuns in societate o replica amuzanta. Niciunul din ei nu si-a dat demisia de onoare pentru ca nedreptatile i-ar fi ajuns la os. Au ezitat sa-i spuna reporterului dornic sa le afle punctele de vedere: „Da, asta este problema uriasa din unitatea mea si vreau sa fiu citat ca atare!”. S-au multumit sa carteasca, sa scuipe in urma atunci cand erau siguri ca nu vo fi vazuti, sa-si
  continue cariera, oricum era ea. Acum insa sunt nemultumiti. Acum isi dau seama, de parca s-ar fi intors dupa o lunga calatorie in tara minunilor, care sunt problemele armatei si simt nevoia sa le impartaseasca nestiutorilor. De fapt, se alatura ca niste trompete ruginite orchestrei ignorantilor, pentru ca nu merita sa le spun rauvoitori, care vorbesc doar pentru ca, nu-i asa, iti trebuie curaj sa spui lucrurilor pe nume. Oricum, nu uitati ca, indiferent cum ar fi ea, armata aceasta se va lupta pentru tara si intotdeauna moralul va fi o arma redutabila! ˝
 • Domnilor am mai postat catre ANCMR situatia reala si foarte grava din legea actuala a pensiei....nu intru in detali din lege numai exact punctul fierbinte care....ma mir ca inca nu s-au luat masuri urgente si drastice ca se poate....se discuta tot felul ceea ce e ok. dar un militar cand ajunge la varsta pensionari si nu mai prea poate face alceva deoarece si-a dedicat viata hainei statului ar trebui sa aiba o pensie adecvata...deci...problema grava este ca...tabelul din lege unde,dupa anul nasteri este dat si stagiul complect dupa care se impart punctajul obtinut la acel stadiu iar punctele obtinute este practic pensia...asta e o explicatie scurta dar la subiect...problema e....foarte grava [ma repet nu am ce face..este o realitate] ca daca doi oameni au imbracat haina militara s-au a statului si ajung la pensionare daca unul avea varsta de ..ex: 29 de ani si celalalt 19 ani iar sa spunem ca peste 26 de ani primul are 55 ani iar al doilea 45 ani si binenteles au avut acelasi grad,aceiasi functie aceiasi remuneratie cel care este mai in varsta are pensia cu mult mai mare ceea ce este incorect daca sunt egali peste tot ..vechime,grad,functie ,remuneratie...din cauza tabelului care daca esti mai in varsta...nu conteaza vechimea ai pensie mai mare...TOTAL GRESIT si cred ca sunteti in asentimentul meu...si mai grav acum pot sa va dau si caz concret cel in varsta are numai 20 de ani in haina statului si cel tanar cu peste 5 ani mai mult si tot cel ,,batran,, are pensia mult mai mare....acest lucru este calculat la fix de catre cei care se pricep nu am etalat asa numai din auzite....ca sa nu mai spun ca la cei care au iesit pe legea veche ..o persoana are numai 20 de ani in sistem si alta 30 de ani si are pensia mult mai mica....cum am spus este calculat exact...deci eu spun si nu numai eu ca ar trebui luate masuri urgente....cred ca daca as trimite acest e-mail la politicieni s-ar ,,agata,, de situatie sa obtina voturi...nu? ce spuneti? mai ales in ani electorali...este simplu ar trebui schimbat acel tabel ca legea e ok. si cea veche si cea noua in afara de stagiu inainte se impartea totul la 20. cu cat aveai vechime mai multa aveai pensia mai mare eu spun ca asa e ok. nu dupa varsta daca o persoana ,,taie frunze la caini,, si imbraca haina statului mai tarziu cu ce sunt vinovati vei mai ,,tineri,, ca de la 18-19 ani se dedica hainei militare?
 • Curajul iepurelui. Dl. Oproiu e un FINUT. Nu stim al cui. Ce pregatire are domnu? Din ce filiera? A urmat cursurile unei institutii de invatamant militar sau a fost facut ofiter, cum se spunea, "la apelul bocancilor"? Daca e asa atunci chiar ca Armata e de plans. Aveam si noi "elemente " de acest fel, dar isi tineau gura. Chiar dadeau dovada de exces de respect. Daca domnul a fost "indus" in Armata si s-a apucat sa iasa in fata, e nu numai rusinos, ba chiar scarbos. Sper sa nu mai auzim de el....

Bine ai venit, vizitatorule!

Implica-te acum!
Conecteaza-te acum prin: