PROPUNERI DE AVANSARE A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE
 • DOMNILOR COLEGI,
  IN CEEA CE PRIVESTE AVANSAREA CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE AS DORI SA VA FAC URMATOAREA PROPUNERE SI ANUME CA ACESTE AVANSARI SA SE FACA- TINANDU-SE CONT DE VECHIMEA AVUTA IN GRAD INAINTE DE AVANSARE -DE CATRE ANCMRR SI DE CATRE CENTRELE MILITARE TERITORIALE
  FAC ACESTE PROPUNERI DEOARECE EXISTA SUSPICIUNI PRIVIND SUBIECTIVITATEA( CA SA MA EXPRIM ELEGANT) AVANSARILOR LA UNELE FILIALE ANCMRR DIN TERITORIU.UNELE CADRE DIN REZERVA DAU DOVADA DE SERVILISM FATA DE PRESEDINTII FILIALELOR SI LIPSA DE MORALITATE FATA DE CEILALTI MEMBRI.
  SPER CA NU V-AM DERANJAT SI CA VETI REFLECTA LA CELE SESIZATE DE MINE.
  ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.

  AM ONOAREA SA VA SALUT,MARIAN
 • Anunt important: la nivelul conducerii ANCMRR si MApN se lucreaza la un proiect de lege prin care se prevede retragerea gradelor de general,amiral, a celor care, pe timpul activitatii nu au detinut functii prevazute cu acest grad.
  Aviz celor in cauza:predati gradele nemeritate si stegeti-va gradul nemeritat de pe cavou.
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad intr-un document de-al Dumneavoastra o pozitie favorabila a ANCMRR
  fata de cumulul pensiei cu un salariu bugetar !
  Ma intreb ce-o fi fost atat de greu sa recunoasteti justetea acestei pozitii...!
  Daca ati fi fost pro-cumul poate ca nici n-ar mai fi aparut aceasta lege (Cap. IV al Legii 329/2009) si poate n-as fi ˝donat˝ (si inca mai donez !) peste 36 de pensii in buzunarele baietilor destepti doar ca sa lucrez intr-un domeniu unic TOT AL ARMATEI, dar pentru un salariu mult mai mic decat pensia suspendata !

  La Camera Deputatilor este un proiect de abrogare a Cap. IV al Legii 329/2009, dar este pe lista celor propuse a fi respinse, chiar daca apartine USL de pe vremea cand erau in opozitie ! Tare as vrea sa vad ca ANCMRR se va bate pentru ca acest proiect (PLx-109/2012 la nr. 133 pe lista ordinii de zi) sa nu fie aruncat la gunoi !!!!
  SI TOT LA CAMERA DEPUTATILOR MAI ESTE UN PROIECT AL UNPR – PLx-311/2012 - SI TOT LA ˝RESPINSE˝(la nr. 262) SI CARE VIZEAZA TOT ABROGAREA PREVEDERILOR AMINTITE !!! Adica exact ce solicitati la Cap. III, problema 1, alineatul 4...din documentul dumneavoastra !

  Stim cu totii cine a initiat Cap. IV al Legii 329/2009 ! Important este sa fie abrogat sau macar corectat cu masura obligativitatii pensionarului cumulard sa suspende DIFERENTA dintre pensie si barem.
  Va stau la dispozitie cu argumente si amanunte !

  Dar poate ne grabim, caci s-ar putea sa nu mai avem pentru ce ne bate ...
  Ah, si inca ceva foarte important: tocmai partenerii dumneavoastra - PSD - se opun abrogarii Cap. IV al Legii 329/2009 (cumulul pensie militara - salariu bugetar) .


  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan)
  Tel. 0770720827 sau 0720211122 (alexandru.groparu@gmail.com)
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
  ( Aproband PLx-109/2012 (al USL) sau/si PLx-311/2012 (al UNPR) la Camera Deputatilor inDREPTATI o lege voit stramba ! )
  Cea mai corecta metoda de reparare:
  suspendarea DIFERENTEI dintre pensie si barem !!!!!!!
 • Am onoarea sa va salut
  Am si eu o intrebare...,se mai fac concentrari pentru cadrele militare in rezerva?
 • Apropos de ultimul comunicat,
  Sunt de acord cu plata pensiilor care au crescut, dar trebuie sa respectam și celălalt principiu: acolo unde au scazut sa fie platit cuantumul cel mai avantajos- principiul drepturilor câștigate ! Ce ziceți !? Cât privește cumulul , la data ieșirii la pensie acesta nu era interzis, iar legea civilă dispune numai pentru viitor, deci TREBUIE ELIMINAT !
 • In continuare vad ca ANCMRR nu raspunde pe forum celor care mai scriu... Ca rezultat se vede si lipsa ...dialogului... ! Oricum, va rog sa-mi permiteti sa apreceiz inca o data faptul ca ACUM - probabil la presiunea camarazilor afectati din Asociatia dumneavoastra - va exprimati pozitiv in legatura cu problema cumulului pensiei cu salariul... Cu toate astea va supun atentiei - daca citeste cineva randurile astea...- doua aspecte legate de aceasta problema:
  1- Textul dumneavoastra suna asa: ˝- Pentru cadrele apte de muncă, în special cu prioritate pentru cele ce au fost disponibilizate, cu vechime incompletă în muncă, să se aprobe cumulul pensiei militare cu salariul ce l-ar putea obţine ; ˝. NU ESTE SUFICIENT SA VA REFERITI LA ˝CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL CE L-AR PUTEA OBTINE...˝ CI TREBUIE SA VA REFERITI LA CUMULUL PENSIEI INDIFERENT DE CUANTUM CU SALARIUL BUGETAR CE L-AR PUTEA OBTINE !!! Asa cum v-ati exprimat nu rezolvati mare lucru... Nu faceti decat sa-i mangaiati pe stapanii care au elaborat Cap. IV al Legii 329/2009 si sa nu-i deranjati cu caracterul ˝BUGETAR˝ al salariului care, nu poate fi cumulat cu pensia peste un anume barem... Asa cum v-ati exprimat, fara termenul BUGETAR SI FARA SA FACETI REFERIRE LA CUANTUMUL PENSIEI, nu faceti decat sa bifati ca executata o activitate, dar in realitate fara NICIUN REZULTAT POZITIV !!!!! Daca chiar vreti sa faceti ceva, atunci subliniati EXACT problema in speta, nu balmajiti pe langa subiect... Deci: SA SE PERMITA CUMULUL PENSIEI, INDIFERENT DE CUANTUMUL ACESTEIA, CU SALARIUL BUGETAR !!!!! Va stau la dispozitiei pentru amanunte !
  2- Va aduc din nou in vedere faptul ca exista DOUA proiecte de lege care vizeaza abrogarea Cap. IV al Legii 329/2009, adica vizeaza exact permiterea din nou a cumulului pensiei - INDIFERENT DE CUANTUM - cu salariul BUGETAR !!! (ATENTIE: BU-GE-TAR SI PENSIE INDIFERENT DE BAREM !!!). Cele doua proiecte, aflate la Camera Deputatilor, sunt:
  - PLx-109/2012 care apartine USL !!!!!!!!!!!!!!! si care are aviz NEGATIV de la cele doua comisii care conteaza (˝buget˝ si ˝munca˝) si care se si afla pe lista celor propuse spre a fi RESPINSE (la nr. 141) !!!!;
  - PLx-311/2012 care apartine U N P R !!!!!!!!!!!!!!! (HOPAAAA !!!) si care are deasemenea avize negative tot de la cele doua comisii vedeta, si care se afla TOT PE LISTA CELOR PROPUSE A FI RESPINSE ( la nr. 270).
  Aveti cumva o jena in a-l determina pe dl. Vicepremier Oprea sa isi convinga proprii aliati pentru adoptarea unuia dintre cele doua proiecte !????? Sau doar se mimeaza interesul pentru abrogarea prevederilor care INTERZIC cumulul pensiei cu salariul bugetar daca pensia depaseste un anume barem !?

  Cum nu vad nicio pozitie a ANCMRR si nici macar un mail adresat mie, inteleg ca poate nici nu citeste cineva aceste randuri ! In continuare va stau la dispozitie in sensul completarii cunostintelor dumneavoastra in ceea ce priveste problema cumulului... Imi gasiti datele mai sus... Cu respect...


  PS O intrebare pt. dl. ˝george˝: dupa dumneavoastra cumulul trebuie eliminat sau legea care interzice cumulul trebuie eliminata !??? Daca vreti lamuriri va stau la dispozitie...
 • Pentru responsabilii din ANCMRR: In sfarsit vad ca tineti cont de observatiile mele in legatura cu exprimarea corecta a termenilor legati de problematica cumulului pensiei cu salariul bugetar ! Apreciez acest lucru si daca doriti, va stau la dispozitie si pentru viitor ! Cu atentie la fiecare cuvant si respect, acelasi de mai sus ! Pt. dl george: niciun raspuns,nimic, nimic...!??? OK, nici nu e nevoie !
 • Va salut cu respect !
  Desi anticipasem, tin sa va anunt cu tristete ca proiectul PLx-311/2012 de abrogare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 a fost respins de Camera Deputatilor saptamana trecuta... Va reamintesc, daca s-a stiut cumva, ca acest proiect il avea printre semnatari chiar pe dl. ministru Oprea... Nu stiu daca sunteti la curent cu acest fapt... Mult mai interesant ar fi ca celalalt proiect care are aceeasi cauza - PLx-109/2012 - sa primeasca aviz FAVORABIL de la membrii comisiei de BUGET si de la cei ai comisiei de MUNCA ! Ma intreb daca cineva din conducerea ANCMRR se implica in contactarea membrilor celor doua comisii de la Camera Deputatilor pentri a-i convinge de necesitatea adoptarii unui aviz FAVORABIL, in conditiile in care ACELEASI comsii (dar in alte componente, desigur) au dat toamna trecuta aviz NEGATIV aceluiasi proiect !!!!!!! Desi imi fac sperante desarte, mi-ar placea sa cred ca cineva din conducerea ANCMRR se implica in aceasta situatie.... Oricum raspunsul il primesc peste cel putin doua luni... ˝Al de mai sus˝
 • Va salut ! Aduc la cunostinta ANCMRR si mai ales membrilor acestei asociatii afectati de scaderea pensiilor militare (!) ca, referitor la proiectul legislativ care are ca scop revenirea pensiilor scazute la nivelul din dec 2010, Consiliul Economic si Social a dat un aviz NEFAVORABIL !!!!!!!!!!!!! In ANCMRR nu sunt membri cu pensii scazute ?!?!?!?! Daca aude cineva, sa sune goarna !!!!!!!!!!!!!!!!!! ˝Al de mai sus˝
 • Marti, pe 28 mai 2013 (peste 3 zile doar) va fi dezbatut la Comisia de Munca si la cea de Buget proiectul legislativ al USL PLx-109/2012 care vizeaza abrogarea celebrei legi strambe a guvernelor boc Cap. IV al Legii 329/2009, cea care interzice cumulul pensie+salariu bugetar daca respectivul are neobrazarea sa aiba o pensie cu 1 leu peste barem !
  Sper ca si ANCMRR, ca si SCMD, sa actioneze pentru a convinge pe membrii celor doua comisii ale Camerei Deputatilor sa dea un aviz FAVORABIL pentru poiectul PLx-109/2012 !
  In afara de cei deja afectati (ca si mine) de aceste prevederi, exista cazuri de rezervisti care, dupa ce li se vor repara pensiile - angajati fiind in sistemul bugetar - sa fie nevoiti sa aleaga intre pensie si serviciu ...!
  Asteptam semne si de la ANCMRR !
 • Stimati camarazi din conducerea ANCMRR, de ce nu exista minima decenta pentru a da o explicatie simpla privind situatia propunerilor de avansare inaintate cu ocazia Zilei rezervistului militar ?
 • Stimat camarazi din conducerea ANCMRR, de ce nu exista minima decenta de a da o explicatie simpla privind situatia propunerilor de avansare inaintate cu ocazia Zilei rezervistului militar ?
 • Stimati camarazi din conducerea ANCMRR, cand se fac propuneri de avansare cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei?
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad un comunicat care raspunde multor solicitari ale rezervistilor: Cap. IV al Legii 329/2009 ! Desi a aparut foarte tarziu, aproape la a VII-a sau a VIII-a tentativa a USL de a tranti proiectul reparator PLx-109/2012, mai bine mai tarziu decat niciodata ! Cu respect va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012 a fost retrimis la comisiile de munca si la cea de finante (cele care pana acum au dat de DOUA ORI aviz nefavorabil !!!) numai pana pe 18 noiembrie, cand aceste comisii vor trebui sa emita un alt treilea raport. ACUM TREBUIE INTENSIFICATE EFORTULRILE PENTRU CA ACEST RAPORT SA FIE, IN SFARSIT, FAVORABIL !!!
  Cu permisiunea dumneavoastra, inaintez vechea mea propunere de modificare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 prin obligativitatea pensionarului sa suspende NUMAI DIFERENTA dintre pensie si barem (salariul mediu brut pe economie).
  Cu speranta ca si eforturile dumneavoastra vor avea sanse de reusita, va doresc mult succes si toate cele bune !

  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Va salut ! Am primit asigurari ca odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare va aparea un proiect de lege (al catelea oare, Doamne?) care ar avea ca scop o oarecare reparare a prevederilor mizerabile ale Cap. IV al Legii 329/2009. Pentru cei care nu stiu, aceste prevederi ˝reglementeaza˝ total discriminatoriu si punitiv problema cumulului pensie-salariu bugetar, mai ales pentru cadrele militare trecute in rezerva. Pana acum, miercuri 5 feb. 2014 ora 17.00, pe site-ul Camerei Deputatilor nu a aparut un astfel de proiect de lege... In continuare imi exprin nedumerirea si mai ales neincrederea ca acest nou proiect va aparea si apoi ca va parcurge intr-un timp rezonabil lungul drum catre promulgare. Ca sa intelegeti ce inseamna ˝o perioada de timp rezonabila˝, va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012, proiect care se afla la doar 2 (DOI) pasi de promulgare, are onorabila varsta de 2 (DOI) ani si doua luni !!!! Reiterez cu politete si insistenta indemnul de a va apleca foarte serios asupra PLx-109/2012, chiar cu modificarea pe care ANCMRR intentioneaza s-o faca !
  Un nou proiect inseamna inca doi ani de ˝promisiuni si garantii˝ desarte...
  Sa nu ma intelegeti gresit, dar fiecare luna pierduta inseamna inca o pensie DE-A MEA, nu de-a dumneavoastra, pierduta DEFINITIV !

  Cu foarte putine sperante,
  Cpt.cdor.(rez) Alexandru GROPARU
  0720211122 sau 0770720827 (alexandru.groparu@gmail.com)
 • Va salut cu mare dezamagire !
  Am fost anuntat ca ANCMRR se va ocupa pentru aparitia unui proiect de lege care sa repare mizeria legislativa din cadrul Cap. IV alLegii 329/2009, lege produsa de boc si ˝stim-noi-cine˝ in mod voit sa loveasca mai ales rezervistii !
  Au trecut trei (3) saptamani de cand a inceput noua sesiune parlamentara si pe site-ul Camerei Deputatilor NU A APARUT NIMIC !
  As vrea sa cred, desi mi-e foarte greu (!), ca eforturile conducerii ANCMRR se vor concentra pe sprijinul proiectului PLx-109/2012, proiect al USL care vizeaza abrogarea prevederilor mentionate si care ar mai avea maxim trei pasi pana la promulgare ! Trec peste faptul ca nu m-a mai anuntat NIMENI despre inregistrarea unui astfel de proiect !!!!!
  De asemenea va aduc la cunostinta (pentru a treia oara) ca intr-una din variantele Proiectului Legii Pensiior Militare de Stat, la art. 32, scrie ca ˝pensionarii (deci rezervistii) pot cumula pensia cu salariul in conditiile legii˝, adica in conditiile Legii 329/2009, Cap. IV, adica tocmai nenorocita de prevedere pe care ne chinuim s-o abrogam ! Parca cineva face inadins ca rezervistilor sa le fie rau si greu si nimeni nu ia atitudine !!!!!!
  DOMNILOR CAMARAZI DE LA ANCMRR !!!! FACETI CE TREBUIE PENTRU REZERVISTI !!!!!!!!!!!! Lasati alte activitati ...interpretabile (si sunt bland !) si zbateti-va pentru TOTI rezervistii !!!! Doar asa va veti capata credibilitate si respect !
  Astept un telefon de la persoana care m-a anuntat ca exista ˝garantii si promisiuni˝ ca se va repara Cap. IV !!!
  Sunt total de acord cu cele postate de RADU in 20 februarie a.c.
  Va salut si astept un telefon, o veste, o actiune !
  Ca de obicei, ma prezint, ca asa ii sta bine unui militar !
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Domnilor Generali si Ofiteri din conducerea ANCMRR !
  Scrisoarea dumneavoastra catre D-na Ministru Plumb nu va avea niciun rezultat ! Apelurile dumneavoastra cand ministru era d-na Campeanu au fost zadarnice (desi nu prea s-au vazut...), iar acum cand doar PSD-ul comanda, apelurile dumneavoastra vor fi si mai inutile ! Trec peste tonul ...bland, ca sa nu spun altfel...dar cerintele dumneavoastra vor fi subiect de ...umor pentru ei ! Daca va imaginati ca o scrisorica la 6 luni adresata vreunui ministru care sta cuminte in bancuta lui si nu iese din cuvantul premierului va rezolva problemele rezervistilor sau ale activilor, scuzati-ma, dar VA INSELATI AMARNIC !
  Daca in asta consta ˝lupta˝dumneavoastra... scuzati-ma !
  Cheia si lacata (sau painea si cutitul) se afla la dl. Ponta si la dl. Basescu, mai ales la al doilea... Va rog sa-i abordati curajos si hotarat pe Dl. General Oprea, pe Dl. General Mircovici, pe Doamna Senator GABRIELA FIREA (a avut TREI Declaratii Politice in favoarea abrogarii Cap. IV al L329/2009), Dl. Ministru DUSA, va rog sa faceti apel la Raportul AVOCATULUI POPORULUI pe anul 2013 (pag. 87 si pag.88) ...
  CU ALTE CUVINTE, VA ROG SA VORBITI CU MAI MULTI SI MAI ALES SA TIPATI TARE !!!!
  Daca doar ˝soptiti˝ cate-o scrisorica pe an...nu rezolvati nimic !
  Din pacate, dl. presedinte NE URASTE si in consecinta, in afara de prapadita aia de lege reparatorie, nu va face nimic in plus pentru rezervisti ! Poate ceva firimituri pentru cei care acum sunt activi, dar pentru rezervisti, NU !!!
  Ii aduc aminte dl. Cdor. Alexandru Constantin si intregii conduceri a ANCMRR ca nu am vazut nicio urma de idee legata de abrogarea MIZERABILEI Legi 329/2009 , Capitolul IV (cumulul) in scrisoarea Dumneavoastra adresata d-nei Ministru...
  Insist in a va reaminti ca in proiectul care este deja semnat de dl. ministru DUSA, problema cumulului este ˝rezolvata˝ ca s-ar permite ˝conform legii˝ !!!! Adica tot conform MIZERIEI Capitolului IV Al Legii 329/2009, ˝creatie˝ dusmanoasa si punitiva a presedintelui Basescu, a premierului Boc, a lui Seitan si a bogatului Gherghina ! (Observati ca le-am scris numele cu majuscule, desi...)
  In consecinta, va rog sa va canalizati eforturile altfel, pentru ca aceasta scrisorica va avea drumul...cosului de gunoi !
  Probabil ca anul viitor, pe vremea asta, veti mai compune o scrisoare tot asa de ...blanda, si cu acelasi rezultat !

  Total dezamagit, total neincrezator in ceea ce credeti ca numiti dumneavoastra ...˝eforturi˝,
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827

Bine ai venit, vizitatorule!

Implica-te acum!
Conecteaza-te acum prin: