PROIECTUL PENSIILOR MILITARE
 • DOMNILOR COLEGI,
  IN URMA STUDIERII CU MAXIMA ATENTIE A PREZENTULUI PROIECT,AM COSTATAT O OMISIUNE LA ART.22,ALINIAT 2 SI ANUME FAPTUL CA NU A FOST TRECUT SI PERSONALUL NAVIGANT DE LA AVIATIA MILITARA DE TRANSPORT(A SE VEDEA FLOTILA 90 AERIANA OTOPENI) PRECUM SI AVIATIA DE TRANSPORT-LANSARE PARASUTISTI SI CEI DE LA AVIATIA SCOALA-LEGATURA.DACA TOT ATI INCEPUT SA-I AMINTITI,ATUNCI VA ROG AMINTITII PE TOTI SAU NU ERA MAI SIMPLU O SINGURA DENUMIRE ,ACEEA DE PERSONAL NAVIGANT DIN AVIATIA MILITARA?
  LA ART.30,PUNCTUL 3 NU SE MENTIONEAZA VECHIMEA DE 2 ANI LA 1 AN EFECTUAT DE CATRE INTREG PERSONALUL NAVIGANT,ASA CUM ERA SI ESTE IN PREZENT.

  CU RESPECT,MARIAN
 • .........
 • Domnilor,
  Cred ca ar trebui analizata perioada de vechime care trebuie avuta in vedere la calculul pensiilor. Consider ca e normal sa fie avute in vedere perioadele de stagiu recunoscute de legislatia anterioara. In caz contrar cadrele disponibilizate care au reusit sa mai completeze cativa ani de vechime si care le-au fost recunoscuti ar ajunge din nou in situatia sa nu aibe stagiul complet. Sa ne amintim cu cata lipsa de respect justifica Dl. Oprea scaderea pensiilor pentru cei cu stagiul incomplet.
  O alta problema este cea a cadrelor care au activat in regiile MApN unde nu au beneficiat de solde de functie cu gradatiile aferente, indemnizatii de conducere, solde de merit, indemnizatii de dispozitiv, etc. ci doar de solda de grad cu gradatiile aferente acesteia si un salariu si spor de vechime. Stabilirea bazei de calcul a pensiei pe baza unei solde de functie nu e corecta, acesta neasigurand drepturi reale. Corect ar fi sa fie avut in vedere salariul avut si actualizarea acestuia prin raportarea la o solda de functie sau la salariul mediu pe economie. In acest fel se asigura drepturile pe baza unui drept real si nu se poate reclama neluarea in calcu a celorlaltor drepturi la care am facut referire.
  O a treia problema ar fi plafonarea pensiei la nivelul Ultimei solde/salariu. Consider ca nu e corect ca doua cadre militare care au aceiasi baza de calcul dar conditii de vechime sau grupa de munca diferite sa aibe aceiasi pensie. Daca unul, din calcul o poate depasii inseamna ca are acest drept. Prevederea aceasta e preluata din legislatia anterioara dintro perioada de trista amintire.
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad intr-un document de-al Dumneavoastra o pozitie favorabila a ANCMRR
  fata de cumulul pensiei cu un salariu bugetar !
  Ma intreb ce-o fi fost atat de greu sa recunoasteti justetea acestei pozitii...!
  Daca ati fi fost pro-cumul poate ca nici n-ar mai fi aparut aceasta lege (Cap. IV al Legii 329/2009) si poate n-as fi ˝donat˝ (si inca mai donez !) peste 36 de pensii in buzunarele baietilor destepti doar ca sa lucrez intr-un domeniu unic TOT AL ARMATEI, dar pentru un salariu mult mai mic decat pensia suspendata !

  La Camera Deputatilor este un proiect de abrogare a Cap. IV al Legii 329/2009, dar este pe lista celor propuse a fi respinse, chiar daca apartine USL de pe vremea cand erau in opozitie ! Tare as vrea sa vad ca ANCMRR se va bate pentru ca acest proiect (PLx-109/2012 la nr. 133 pe lista ordinii de zi) sa nu fie aruncat la gunoi !!!!
  SI TOT LA CAMERA DEPUTATILOR MAI ESTE UN PROIECT AL UNPR – PLx-311/2012 - SI TOT LA ˝RESPINSE˝(la nr. 262) SI CARE VIZEAZA TOT ABROGAREA PREVEDERILOR AMINTITE !!! Adica exact ce solicitati la Cap. III, problema 1, alineatul 4...din documentul dumneavoastra !

  Stim cu totii cine a initiat Cap. IV al Legii 329/2009 ! Important este sa fie abrogat sau macar corectat cu masura obligativitatii pensionarului cumulard sa suspende DIFERENTA dintre pensie si barem.
  Va stau la dispozitie cu argumente si amanunte !

  Dar poate ne grabim, caci s-ar putea sa nu mai avem pentru ce ne bate ...
  Ah, si inca ceva foarte important: tocmai partenerii dumneavoastra - PSD - se opun abrogarii Cap. IV al Legii 329/2009 (cumulul pensie militara - salariu bugetar) .


  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan)
  Tel. 0770720827 sau 0720211122 (alexandru.groparu@gmail.com)
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
  ( Aproband PLx-109/2012 (al USL) sau/si PLx-311/2012 (al UNPR) la Camera Deputatilor inDREPTATI o lege voit stramba ! )
  Cea mai corecta metoda de reparare:
  suspendarea DIFERENTEI dintre pensie si barem !!!!!!!
 • Apropos de ultimul comunicat,
  Sunt de acord cu plata pensiilor care au crescut, dar trebuie sa respectam și celălalt principiu: acolo unde au scazut sa fie platit cuantumul cel mai avantajos- principiul drepturilor câștigate ! Ce ziceți !? Cât privește cumulul , la data ieșirii la pensie acesta nu era interzis, iar legea civilă dispune numai pentru viitor, deci TREBUIE ELIMINAT !
 • In continuare vad ca ANCMRR nu raspunde pe forum celor care mai scriu... Ca rezultat se vede si lipsa ...dialogului... ! Oricum, va rog sa-mi permiteti sa apreceiz inca o data faptul ca ACUM - probabil la presiunea camarazilor afectati din Asociatia dumneavoastra - va exprimati pozitiv in legatura cu problema cumulului pensiei cu salariul... Cu toate astea va supun atentiei - daca citeste cineva randurile astea...- doua aspecte legate de aceasta problema:
  1- Textul dumneavoastra suna asa: ˝- Pentru cadrele apte de muncă, în special cu prioritate pentru cele ce au fost disponibilizate, cu vechime incompletă în muncă, să se aprobe cumulul pensiei militare cu salariul ce l-ar putea obţine ; ˝. NU ESTE SUFICIENT SA VA REFERITI LA ˝CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL CE L-AR PUTEA OBTINE...˝ CI TREBUIE SA VA REFERITI LA CUMULUL PENSIEI INDIFERENT DE CUANTUM CU SALARIUL BUGETAR CE L-AR PUTEA OBTINE !!! Asa cum v-ati exprimat nu rezolvati mare lucru... Nu faceti decat sa-i mangaiati pe stapanii care au elaborat Cap. IV al Legii 329/2009 si sa nu-i deranjati cu caracterul ˝BUGETAR˝ al salariului care, nu poate fi cumulat cu pensia peste un anume barem... Asa cum v-ati exprimat, fara termenul BUGETAR SI FARA SA FACETI REFERIRE LA CUANTUMUL PENSIEI, nu faceti decat sa bifati ca executata o activitate, dar in realitate fara NICIUN REZULTAT POZITIV !!!!! Daca chiar vreti sa faceti ceva, atunci subliniati EXACT problema in speta, nu balmajiti pe langa subiect... Deci: SA SE PERMITA CUMULUL PENSIEI, INDIFERENT DE CUANTUMUL ACESTEIA, CU SALARIUL BUGETAR !!!!! Va stau la dispozitiei pentru amanunte !
  2- Va aduc din nou in vedere faptul ca exista DOUA proiecte de lege care vizeaza abrogarea Cap. IV al Legii 329/2009, adica vizeaza exact permiterea din nou a cumulului pensiei - INDIFERENT DE CUANTUM - cu salariul BUGETAR !!! (ATENTIE: BU-GE-TAR SI PENSIE INDIFERENT DE BAREM !!!). Cele doua proiecte, aflate la Camera Deputatilor, sunt:
  - PLx-109/2012 care apartine USL !!!!!!!!!!!!!!! si care are aviz NEGATIV de la cele doua comisii care conteaza (˝buget˝ si ˝munca˝) si care se si afla pe lista celor propuse spre a fi RESPINSE (la nr. 141) !!!!;
  - PLx-311/2012 care apartine U N P R !!!!!!!!!!!!!!! (HOPAAAA !!!) si care are deasemenea avize negative tot de la cele doua comisii vedeta, si care se afla TOT PE LISTA CELOR PROPUSE A FI RESPINSE ( la nr. 270).
  Aveti cumva o jena in a-l determina pe dl. Vicepremier Oprea sa isi convinga proprii aliati pentru adoptarea unuia dintre cele doua proiecte !????? Sau doar se mimeaza interesul pentru abrogarea prevederilor care INTERZIC cumulul pensiei cu salariul bugetar daca pensia depaseste un anume barem !?

  Cum nu vad nicio pozitie a ANCMRR si nici macar un mail adresat mie, inteleg ca poate nici nu citeste cineva aceste randuri ! In continuare va stau la dispozitie in sensul completarii cunostintelor dumneavoastra in ceea ce priveste problema cumulului... Imi gasiti datele mai sus... Cu respect...


  PS O intrebare pt. dl. ˝george˝: dupa dumneavoastra cumulul trebuie eliminat sau legea care interzice cumulul trebuie eliminata !??? Daca vreti lamuriri va stau la dispozitie...
 • precizare:

  cu scuzele de rigoare, trebuie abrogat cap.IV din legea 329 care interzice cumulul pensiei cu salariu !
 • Salut, cu respect pe toti cei ce citesc si scriu aici.
  AM CITIT PROIECTUL PRIMIT DE LA MINISTERUL APARARII. SE VORBESTE DE ELEMENTELE CE CONSTITUIE BAZA DE CALCUL SI NU SE ARE IN VEDERE O CATEGORIE DE CADRE MILITARE CARE AU FOST DETASATE IN AFARA MINISTERULUI SI AU PRIMIT SALARIU PENTRU FUNCTIA INDEPLINITA. IN ACEIASI SITUATIE SUNT SI CADRELE CARE AU ACTIVAT IN REGIILE MINISTERULUI. SALARIILE RESPECTIVE ERAU NEGOCIATE IN BAZA CONTRACTELOR DE MUNCA, SI NU AVEAU LEGATURA CU SOLDA DE MERIT, INDEMNIZATIA DE CONDUCERE, SPORUL DE DISPOZITIV, ETC. SALARIUL AVEA IN VEDERE CA OMUL ERA SEF DE BIROU, SERVICIU, DIRECTOR, ETC, CA ACTIVITATEA SE DESFASURA IN CADRUL UNITATILOR MILITARE, AVEA IN VEDERE NIVELUL DE COMPETENTA, SI MULTE ALTELE. DIN PROIECT SE INTELEGE CA SE TINE CONT DOAR DE SOLDA DE FUNCTIE MAXIMA, NU SI DE CELELALTE ELEMENTE. NU E PREVAZUT NICAIERI CA DACA CUANTUMUL SALARIULUI DEPASEA SOLDA PLUS ADAUGIRILE RESPECTIVE, ACESTEA SE VOR ACORDA SI CADRELOR RESPECTIVE. IN ACEST CAZ CONDUCEREA CASEI DE PENSII MILITARE NU VA ACORDA DREPTURILE CE DECURG DIN SUMELE RESPECTIVE, DEFAVORIZAND RESPECTIVELE CADRE MILITARE, SI, VOR FI CONTESTATII SI PROCESE. CRED CA AUTORII PROIECTULUI AR TREBUI SA AIBE IN VEDERE CAT MAI MULTE ASPECTE CE DUC LA SITUATII DEFAVORIZANTE. IN REST UREZ SUCCES IN PROMOVAREA LEGII SI SOLICIT CA SA-SI SPUNA CAT MAI MULTI PUNCTE DE VEDERE CAT DE CAT PERTINENTE. IN SPECIAL CARE SE REFERA LA GRUPURI DISTINCTE CE POT FI DEFAVORIZATE. NU SA CAUTAM PRIVILEGII.
 • Va salut cu respect !
  Desi anticipasem, tin sa va anunt cu tristete ca proiectul PLx-311/2012 de abrogare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 a fost respins de Camera Deputatilor saptamana trecuta... Va reamintesc, daca s-a stiut cumva, ca acest proiect il avea printre semnatari chiar pe dl. ministru Oprea... Nu stiu daca sunteti la curent cu acest fapt... Mult mai interesant ar fi ca celalalt proiect care are aceeasi cauza - PLx-109/2012 - sa primeasca aviz FAVORABIL de la membrii comisiei de BUGET si de la cei ai comisiei de MUNCA ! Ma intreb daca cineva din conducerea ANCMRR se implica in contactarea membrilor celor doua comisii de la Camera Deputatilor pentri a-i convinge de necesitatea adoptarii unui aviz FAVORABIL, in conditiile in care ACELEASI comsii (dar in alte componente, desigur) au dat toamna trecuta aviz NEGATIV aceluiasi proiect !!!!!!! Desi imi fac sperante desarte, mi-ar placea sa cred ca cineva din conducerea ANCMRR se implica in aceasta situatie.... Oricum raspunsul il primesc peste cel putin doua luni... ˝Al de mai sus˝
 • Va salut ! Aduc la cunostinta ANCMRR si mai ales membrilor acestei asociatii afectati de scaderea pensiilor militare (!) ca, referitor la proiectul legislativ care are ca scop revenirea pensiilor scazute la nivelul din dec 2010, Consiliul Economic si Social a dat un aviz NEFAVORABIL !!!!!!!!!!!!! In ANCMRR nu sunt membri cu pensii scazute ?!?!?!?! Daca aude cineva, sa sune goarna !!!!!!!!!!!!!!!!!! ˝Al de mai sus˝
 • Am onoarea,
  Poate nu am citit eu bine.... dar in noul proiect, cat si in 164.... nu se vorbeste, nu a fost .... si de PLATIREA grupelor de munca. Asa cum se procedeaza la civili, prin OUG 100/ 2008. Nu neaparat ca vechime, de scrie in decizie 55 ani viata, 54 ani munca (cadru cu 35 ani de grupa I... sau speciala) . Deci asta este durerea mea: si platirea acestor 35 ani. La civili, se reduce si varsta de pensionare si le majoreaza si punctajul obtinut cu 50%. La noi de ce nu?? Poate ma lamureste cineva. Va multumesc!!! -
 • Propuneri pentru legea pensiilor militare: solda celei mai înalte funcții, deținută cel puțin un an, in întreaga carieră militară, in baza de calcul a pensiilor militare

  http://www.plano10.com/2013/03/propuneri-pentru-legea-pensiilor.html
 • Da,este foarte buna propunerea d-lui Lupus.
  Unde se poate gasi proiectul legii pensiilor militare ?
 • Cu fiecare zi care trece, pensionarii militari raman tot mai putini. O sa fie un efort financiar mult mai mic pentru guvernanti sa rezolve problema pensiilor militare.
  Noul proiect, fara sa fie spectaculos, rezolva foarte multe probleme. Speram ca Metodologia de aplicare va prevedea masuri clare de actualizare a bezei de calcul, ca sa fie eliminata orice stabilire a acesteia pe criterii teoretice. Baza de calcul trebuie sa aibe legatura stricta cu solda/salariul incasat. In vechea legislatie bazele de calcul pentru cei ce primisera salarii se actualiza dupa ureche, adica daca gasea omul o unitate care sa-i elibereze o adeverinta cu un anumit salariu, Directia Pensii actualiza baza de calcul fara discutie. Daca nu, baza de calcul ramanea aceiasi. Pentru grupe de munca cred ca e bine. Se acorda 62-64% si se majoreaza vechimea cu 25-50%. Cred ca e corect.
 • Voi prezenta doar trei situatii,in sprijinul afirmatiei ca e corect ca in baza de calcul a pensiei militare sa fie luata solda celei mai mari functii detinute cel putin un an in ultimii 10 ani de cariera:
  -un cadru militar a avut solda de merit,de la inceputul aparitiei acesteia pana cu 8 luni inainte de trecerea in rezerva,cand i-a fost luata dupa o cearta cu comandantul,cearta care a avut un motiv fara legatura cu atributiunile de serviciu(cei doi fusesera colegi de scoala,se stiau de multa vreme,fusesera prieteni,iar cel care ajunsese comandant s-a suparat pe ceva extraserviciu si a vrut sa arate ca e mai tare);
  -un cadru militar care a beneficiat de indemnizatie de comanda,dupa ce a fost incadrat pe o functie mai mare(a fost promovat) nu a mai beneficiat de aceasta indemnizatie,caci in ultima functie nu avea dreptul(nu se prevedea) la indemnizatia de comanda;
  -unui cadru militar i s-a gresit calculul soldelor(greseala celor de la evidenta personalului si financiar) in ultimul an si jumatate(s-a folosit o solda functie mai mica,era in perioada restructurarilor cand se tot micsorau functiile,dar trebuiau platite cele mai mari).A avut in ultimii 8 ani de activitate functie de cpt.cdor insa la calculul pensiei s-a folosit functia de lt.cdor.Acestuia i s-a luat si solda de merit pe care o avea de la inceput(la fel ca in cazul de mai sus,din cauza ca celui care tinea locul la comanda unitatii nu-i placea de el,nu era agreat,adica nu era in anturajul acestuia si nu participa cu el la activitati extraserviciu,jocuri si altele).La inceput nu i s-a luat in calcul indemnizatia de comanda. A fost pensionat fortat(medical,dupa o singura internare si fara nici o zi de concediu medical) si pentru ca mai avea 42 de zile pentru a face vechimea de 20 de ani efectiv lucrati nu a beneficiat nici de plati compensatorii(octombrie 2003).Daca stiti pe cineva care sa fi suferit prejudicii morale si materiale(din intentie,se vede clar bataia de joc) mai mari,va rog sa le prezentati aici.
  Toti acestia au avut de piedut foarte mult la calculul pensiei conform legii 164/2001(ultimul a pierdut si dupa OuG 1/2011),caci s-a luat in calcul solda din ultima luna de activitate(ca asa e in NATO,da, dar in armatele NATO cu vechime nu au fost atatea schimbari la incadrari si de legi ca la noi,ei stiu ce ii asteapta,trebuie sa aplicam principiile NATO dar adaptate la realitatea romaneasca, la conditiile specifice de la noi,nu e totul identic, la fel la noi ca in NATO,de exemplu la noi este categoria maistrii militari,in NATO nu exista).
  Am prezentat numai trei cazuri,desigur sunt multe altele in care unii au avut de pierdut la calculul pensiei,pentru ca s-a luat in calcul solda ultimei functii detinute(au fost unii care au renuntat de bunavoie la solda de merit pentru alti colegi,nestiind ca se va folosi la calculul pensiei si astfel vor pierde mult).
  Cred ca folosirea in baza de calcul pentru pensia militara,a soldei celei mai mari functii detinute,este corecta si rezolva(repara) multe nedreptati (nemultumiri),asa cum a declarat ca doreste si domnul ministru.
 • A scazut dramatic activitatea pe acest forum. Cred ca oamenii au fost in vacanta de sarbatori si nu s-au intors. Am gasit un proiect nou dar nu stiu daca este cel bun. L-an transmis si la catva colegi. Am inteles ca a fost elaborat de MApN, dar asa cum spuneam nu sunt sigur. Pe alte forumuri am gasit alte proiecte. Inteleg ca a fost transmis Parlamentului. Dar fara dezbatere publica? Stie cineva ceva?
 • Marti, pe 28 mai 2013 (peste 3 zile doar) va fi dezbatut la Comisia de Munca si la cea de Buget proiectul legislativ al USL PLx-109/2012 care vizeaza abrogarea celebrei legi strambe a guvernelor boc Cap. IV al Legii 329/2009, cea care interzice cumulul pensie+salariu bugetar daca respectivul are neobrazarea sa aiba o pensie cu 1 leu peste barem !
  Sper ca si ANCMRR, ca si SCMD, sa actioneze pentru a convinge pe membrii celor doua comisii ale Camerei Deputatilor sa dea un aviz FAVORABIL pentru poiectul PLx-109/2012 !
  In afara de cei deja afectati (ca si mine) de aceste prevederi, exista cazuri de rezervisti care, dupa ce li se vor repara pensiile - angajati fiind in sistemul bugetar - sa fie nevoiti sa aleaga intre pensie si serviciu ...!
  Asteptam semne si de la ANCMRR !
 • Vreau sa mentionez la inceputul comentariului meu ca si eu sunt unul dintre pensionarii care au pierdut la recalcularea pensiei.
  Pentru ce o legea reparatorie, deoarece din cate am inteles va intra in vigoare incepand cu 01.01.2014, tot pana atunci se va aproba o noua Lege a pensiilor militare.
  Concluzia mea: Legea reparatorie isi va pierde efectele, deci nu isi mai are rostul.
 • Pentru "gyl1ro": Deocamdata, in legea noua va exista prevederea potrivit careia daca pensia rezultata va fi mai mica decat cea din decembrie 2010, se va primi pensia aflata in plata, adica cea din decembrie 2010. Astfel, legea reparatorie isi are rostul pentru unii dintre colegi.
 • dumneavoastra sunteti singura sansa sa ne luptam cu guvernul si parlamentul pentru adoptarea noului proiect a legi pensiilor....zic eu,si nu este singura parere ,ar trebui presatii cu ,,amenintari,, factori decizionali.....referitor la cei care dupa recalculare li s-au diminuat pensiile nu zic sa nu li se dea,dar este un dar mare...sincer...doua persoane lucreaza in sistem 30 de ani ce conteaza varsta fiecarui...ca sa glumesc unul poate avea 30 de ani si celalalt 80 de ani...corect ar fi sa aiba pensie egala pentru ca au servit patria egal binenteles nu mai spun ca normal ca aceste persoane sa aiba grad,functie si acelasi loc de munca ..se intelege exemplul meu ,,exagerat,, dar in realitate asa stau lucrurile....cum se poate ca un militar care a iesit pe legea veche si pe cea noua sa aiba pensia maim mare pentru ca este mai ,,batran,,...dupa cum am spus au avut haina statului la fel ca numar de ani....civili daca lucreaza acelasi nr. de ani au pensie mult mai mica...deci colegi care sunt mai invarsta si au venit in sistem nu poate motiva ca au lucrat in civilie....pensia care li se acorda pe acei ani este foarte putin....sper sa-mi dati dreptate...ar fi multe de avertizat pe c ei care sunt factori decizionali...oricum o sa mai revin si...cu cazuri concrete care spun eu ar trebui aratate....sincer as vrea o parere si un raspuns de cel care coordoneaza siteul.
 • AM CITIT PE NET CA GUVERNUL VA TRANSMITE NOUL PROIECT DE LEGE PRIVIND PENSIILE MILITARE CATRE ASOCIATIILE SI SINDICATELE CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE. STIE CINEVA CEVA? SE VORBEA DE UN TERMEN DE 10 ZILE. SAU CAM ASA CEVA.
 • LEGEA REPARATORIE VALIDEAZA LEGEA BOC. CORECT, FACE MAI USOARA TRECEREA PE PIERDERE. SA NU UITAM CA ASIGURA NUMAI CUATUMUL DIN DECEMBRIE 2010, NU SI PUNCTAJUL. BENEFICIARII REPARATIEI NU BENEFICIAZA DE MAJORARI, INDEXARI ACTUALIZARI PANA LEGEA BOC NU-SI ATINGE SCOPUL. REPARATIA INSEAMNA REDUCEREA TREPTATA A PENSIEI. ACESTA E MOTIVUL PENTRU CARE ASTEPTAM O NOUA LEGE A PENSIILOR. UNA BAZATA PE PRINCIPII NU PE MOFTUL LUI BOC, SEITAN SI ALTII. SA NU UITAM CA LEGEA BOC A FOST INITIATA DUPA UN PROTEST AL POLITISTILOR LA COTROCENI SI VESTITA LOZINCA :"IESI AFARA JAVRA ORDINARA"
 • Domnule Nicolae,
  Constat ca doriti raspunsuri la intrebarile pe care le ridicati, insa limbajul folosit respinge asa ceva. Ma mir ca administratorul acestui portal admite derapajul de la un limbaj pe care sigla il impune.
 • Eu inclin sa cred cu nu se va vota nicio lege privind pensiile militare. Actuala lege a pensiilor va functiona cel putin 10 ani. Prin legea 241/2013 se aplica un principiu legal, respectiv orice lege noua nu actioneaza retroactiv. Anvelopa financiara pentru pensiile militarilor nu poate fi asigurata de militarii activi din motive stiute de cei din sistemul de pensii datorita functionarilor cu statut special care dupa un mandat solicita ,,pensie speciala". Stimati camarazi va doresc sanatate si viata lunga.
 • De ce nu acceptati Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările uletrioare? Inca se iese la pensie la 55/7 ani, care e problema??
 • Mai ales ca majoritatea au iesit la pensie cu legile anterioare.
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad un comunicat care raspunde multor solicitari ale rezervistilor: Cap. IV al Legii 329/2009 ! Desi a aparut foarte tarziu, aproape la a VII-a sau a VIII-a tentativa a USL de a tranti proiectul reparator PLx-109/2012, mai bine mai tarziu decat niciodata ! Cu respect va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012 a fost retrimis la comisiile de munca si la cea de finante (cele care pana acum au dat de DOUA ORI aviz nefavorabil !!!) numai pana pe 18 noiembrie, cand aceste comisii vor trebui sa emita un alt treilea raport. ACUM TREBUIE INTENSIFICATE EFORTULRILE PENTRU CA ACEST RAPORT SA FIE, IN SFARSIT, FAVORABIL !!!
  Cu permisiunea dumneavoastra, inaintez vechea mea propunere de modificare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 prin obligativitatea pensionarului sa suspende NUMAI DIFERENTA dintre pensie si barem (salariul mediu brut pe economie).
  Cu speranta ca si eforturile dumneavoastra vor avea sanse de reusita, va doresc mult succes si toate cele bune !

  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Domnilor,
  Cred ca ar trebui analizata perioada de vechime care trebuie avuta in vedere la calculul pensiilor. Consider ca e normal sa fie avute in vedere perioadele de stagiu recunoscute de legislatia anterioara. In caz contrar cadrele disponibilizate care au reusit sa mai completeze cativa ani de vechime si care le-au fost recunoscuti ar ajunge din nou in situatia sa nu aibe stagiul complet. Sa ne amintim cu cata lipsa de respect justifica Dl. Oprea scaderea pensiilor pentru cei cu stagiul incomplet.
  O alta problema este cea a cadrelor care au activat in regiile MApN unde nu au beneficiat de solde de functie cu gradatiile aferente, indemnizatii de conducere, solde de merit, indemnizatii de dispozitiv, etc. ci doar de solda de grad cu gradatiile aferente acesteia si un salariu si spor de vechime. Stabilirea bazei de calcul a pensiei pe baza unei solde de functie nu e corecta, acesta neasigurand drepturi reale. Corect ar fi sa fie avut in vedere salariul avut si actualizarea acestuia prin raportarea la o solda de functie sau la salariul mediu pe economie. In acest fel se asigura drepturile pe baza unui drept real si nu se poate reclama neluarea in calcu a celorlaltor drepturi la care am facut referire.
  O a treia problema ar fi plafonarea pensiei la nivelul Ultimei solde/salariu. Consider ca nu e corect ca doua cadre militare care au aceiasi baza de calcul dar conditii de vechime sau grupa de munca diferite sa aibe aceiasi pensie. Daca unul, din calcul o poate depasii inseamna ca are acest drept. Prevederea aceasta e preluata din legislatia anterioara dintro perioada de trista amintire.
 • NU SE MAI AUDE NIMIC DE O LEGE A PENSIILOR MILITARE. AM RAMAS NUMAI CU PROMISIUNI. LEGEA REPARATORIE NE-A DAT PENSIA DIN DECEMBRIE 2010. CEILALT DEJA AU PRIMIT O INDEXARE CU 4% PE CARE NOI NU AM PRIMITO. RAMANEM ASA PANA LEGEA BOC ISI FACE EFECTUL PE DEPLIN. LEGEA REPARATORIE A LUNGIT DOAR BOALA.
 • Se pare ca un nou proiect de lege a pensiilor militare a inceput sa circule. La prima analiza , dirijata de interesul imediat , am retinut ca intre art. 110 si art 2. lit.(b) si art. 4 , nu exista o corelatie , in sensul ca militarii pensionati anterior datei de 01.01.2011 nu se bucura de aceleasi drepturi ca si confratii dumnealor pensionati dupa data de 01 Ian. 2013 cand a inceput sa se aplice Legea 263/2010 . Pentru ca art. 110 din preconizata lege sa devina fara echivoc ( aici am in vedere mentiunea facuta in Expunerea de motive la lege , Sectiunea 2 , cap. 2 "schimbari preconizate ", respectiv "-repunerea in plata a pensiilor stabilite in temeiul Legii 164/2001... , in cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010 pentru cadrele militare trecute in rezerva pana la intrarea in vigoare a Legii 263/2010 ; ...") ar trebui sa fie abrogat prin noua lege a pensiilor militare art. 1 , alin. (4) din Legea 241/2013. In alt mod , legea se va aplica cu efecte perverse.
 • Unde poate fi gasit acest nou proiect de lege a pensiilor militare ?
 • Il gasiti pe siteul http://r-26500.blogspot.ro/ , articolul publicat luni, 25 noiembrie 2013, prima varianta si a doua varianta.
 • Va multumesc !
 • Mai bine v-ati ataca de faptul ca PLx-109/2012, proiect care ar trebui sa abroge prevederile Cap. IV al Legii 329/2009, zace in sertare la comisii ! S-a marit numarul rezervistilor afectati de aceste prevederi dupa ce penisa le-a fost ˝reparata˝ si va tineti de comunicate puerile ! VREAU SA VAD CA VA LUPTATI PENTRU ABROGAREA SAU CORECTAREA ACESTOR PREVEDERI, nu sa parati si sa plangeti pe la porti inalte ! In rest, tacere mare pe-aici ...
 • Ceva e putred. Ministrul Apararii a afirmat in repetate ransuri ca va apare un pachet legislative privind statutul cadrelor militare si pensii militare, iar Ministrul Muncii iese si spune ca s-a achitat de promisiunile facute pensionarilor military prin aprobarea Legii compensatorii. Pe cine si ce sa intelegi? Ce si cui a promis ceva Ministrul Muncii? Legea compensatory are effect temporar si acesta tinde spre aplicarea Legii Boc. Cei ce sunt de accord cu Legea Boc pot fi multumiti ca aceasta e valabila si apreciata. Eu cred ca o LEGE a pensiilor militare e necesara. Militarii nu pot fi inclusi in categorii generale. Ei nu au un COD al muncii, nici Contract colectiv, chiar si in rezerva au obligatii pana ajung in retragere. Poate cineva sa intrebe sau sa raspunda... mai e in discutie subiectul OLEGE A PENSIILOR MILITARE?
 • Va salut cu mare dezamagire !
  Am fost anuntat ca ANCMRR se va ocupa pentru aparitia unui proiect de lege care sa repare mizeria legislativa din cadrul Cap. IV alLegii 329/2009, lege produsa de boc si ˝stim-noi-cine˝ in mod voit sa loveasca mai ales rezervistii !
  Au trecut trei (3) saptamani de cand a inceput noua sesiune parlamentara si pe site-ul Camerei Deputatilor NU A APARUT NIMIC !
  As vrea sa cred, desi mi-e foarte greu (!), ca eforturile conducerii ANCMRR se vor concentra pe sprijinul proiectului PLx-109/2012, proiect al USL care vizeaza abrogarea prevederilor mentionate si care ar mai avea maxim trei pasi pana la promulgare ! Trec peste faptul ca nu m-a mai anuntat NIMENI despre inregistrarea unui astfel de proiect !!!!!
  De asemenea va aduc la cunostinta (pentru a treia oara) ca intr-una din variantele Proiectului Legii Pensiior Militare de Stat, la art. 32, scrie ca ˝pensionarii (deci rezervistii) pot cumula pensia cu salariul in conditiile legii˝, adica in conditiile Legii 329/2009, Cap. IV, adica tocmai nenorocita de prevedere pe care ne chinuim s-o abrogam ! Parca cineva face inadins ca rezervistilor sa le fie rau si greu si nimeni nu ia atitudine !!!!!!
  DOMNILOR CAMARAZI DE LA ANCMRR !!!! FACETI CE TREBUIE PENTRU REZERVISTI !!!!!!!!!!!! Lasati alte activitati ...interpretabile (si sunt bland !) si zbateti-va pentru TOTI rezervistii !!!! Doar asa va veti capata credibilitate si respect !
  Astept un telefon de la persoana care m-a anuntat ca exista ˝garantii si promisiuni˝ ca se va repara Cap. IV !!!
  Sunt total de acord cu cele postate de RADU in 20 februarie a.c.
  Va salut si astept un telefon, o veste, o actiune !
  Ca de obicei, ma prezint, ca asa ii sta bine unui militar !
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Domnilor Generali si Ofiteri din conducerea ANCMRR !
  Scrisoarea dumneavoastra catre D-na Ministru Plumb nu va avea niciun rezultat ! Apelurile dumneavoastra cand ministru era d-na Campeanu au fost zadarnice (desi nu prea s-au vazut...), iar acum cand doar PSD-ul comanda, apelurile dumneavoastra vor fi si mai inutile ! Trec peste tonul ...bland, ca sa nu spun altfel...dar cerintele dumneavoastra vor fi subiect de ...umor pentru ei ! Daca va imaginati ca o scrisorica la 6 luni adresata vreunui ministru care sta cuminte in bancuta lui si nu iese din cuvantul premierului va rezolva problemele rezervistilor sau ale activilor, scuzati-ma, dar VA INSELATI AMARNIC !
  Daca in asta consta ˝lupta˝dumneavoastra... scuzati-ma !
  Cheia si lacata (sau painea si cutitul) se afla la dl. Ponta si la dl. Basescu, mai ales la al doilea... Va rog sa-i abordati curajos si hotarat pe Dl. General Oprea, pe Dl. General Mircovici, pe Doamna Senator GABRIELA FIREA (a avut TREI Declaratii Politice in favoarea abrogarii Cap. IV al L329/2009), Dl. Ministru DUSA, va rog sa faceti apel la Raportul AVOCATULUI POPORULUI pe anul 2013 (pag. 87 si pag.88) ...
  CU ALTE CUVINTE, VA ROG SA VORBITI CU MAI MULTI SI MAI ALES SA TIPATI TARE !!!!
  Daca doar ˝soptiti˝ cate-o scrisorica pe an...nu rezolvati nimic !
  Din pacate, dl. presedinte NE URASTE si in consecinta, in afara de prapadita aia de lege reparatorie, nu va face nimic in plus pentru rezervisti ! Poate ceva firimituri pentru cei care acum sunt activi, dar pentru rezervisti, NU !!!
  Ii aduc aminte dl. Cdor. Alexandru Constantin si intregii conduceri a ANCMRR ca nu am vazut nicio urma de idee legata de abrogarea MIZERABILEI Legi 329/2009 , Capitolul IV (cumulul) in scrisoarea Dumneavoastra adresata d-nei Ministru...
  Insist in a va reaminti ca in proiectul care este deja semnat de dl. ministru DUSA, problema cumulului este ˝rezolvata˝ ca s-ar permite ˝conform legii˝ !!!! Adica tot conform MIZERIEI Capitolului IV Al Legii 329/2009, ˝creatie˝ dusmanoasa si punitiva a presedintelui Basescu, a premierului Boc, a lui Seitan si a bogatului Gherghina ! (Observati ca le-am scris numele cu majuscule, desi...)
  In consecinta, va rog sa va canalizati eforturile altfel, pentru ca aceasta scrisorica va avea drumul...cosului de gunoi !
  Probabil ca anul viitor, pe vremea asta, veti mai compune o scrisoare tot asa de ...blanda, si cu acelasi rezultat !

  Total dezamagit, total neincrezator in ceea ce credeti ca numiti dumneavoastra ...˝eforturi˝,
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827

Bine ai venit, vizitatorule!

Implica-te acum!
Conecteaza-te acum prin: