Reprezentativitatea in ANCMRR
 • Va rog, am si eu o intrebare, care este rationamentul ca in Consiliul Director si in Biroul Permanent sa nu fie prezent nici un maistru militar sau subofiter?
  ANCMRR nu inseamna Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere?
  Cadre militare nu sunt si maistrii militari si subofiterii?
 • Statutul ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza" nu prevede nici-o restricție în ceia ce privește alegerea membrilor săi în organele de conducere ale asociației. Situația la care faceți referință se explică prin faptul că participarea în aceste organe necesită un efort în plus din partea celor în cauză, prestația lor este voluntară, fără nici-o recompensă materială sau financiară. Precizăm că din conducerea asociației, la nivel central, au făcut parte și maiștri militari și subofițeri, care din diverse motive au abandonat această activitate.
  Dacă sunteți membru al ANCMRR, puteți, la viitoarele alegeri să faceți propuneri .
 • Am aflat ca s-a constituit o comisie interministeriala pentru elaborarea unui proict de lege cu privire la pensionarii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. ANCMRR fiind o asociatie reprezentativa a cadrelor militare din rezerva si retragere , cred ca va avea un cuvant de spus in elaborarea acestui proiect si in sustinerea lui pentru aprobare. Sugerez , pentru a consulta parerile unui cerc cat mai larg de beneficiari , ca ideile care vor sta la baza proiectului precum si proiectul in ansamblul sau sa fie publicate pe acest siteu .
  Va multumesc !
 • Referitor la reprezentativitate intrebarea mea era de fapt o constatare. Deoarece ANCMRR este parte invitata la consultarile cu comisia pentru elaborarea actelor normative care sa reglementeze reconstructia sistemului de pensii militare ocupationale, tinand cont de prigoana lansata la adresa corpului maistrilor militari si subofiteri inceputa chiar de domnul ministru al apararii prin declaratii de genul “s-a ajuns la situaţii când un subofiţer, un maistru militar are pensie mai mare decât un general, lucru absolut neîntâlnit în nici o armată de pe continentul european şi nord-american. S-ar putea prin Africa să se întâmple chestiuni din acestea”, am mari indoieli asupra obiectivitatii prounerilor inaintate de ANCMRR.
  Ca sa dispara idoielile asupra discriminarii unor categorii de militari de ce nu propune ANCMRR adoptarea unui model de salarizare si calcul al pensiilor al oricarui stat membru NATO de traditie si atunci nu se vor mai intampla chestiuni care se banuiesc ca se intampla doar in Africa. Daca doriti va pot pune la dispozitie link-urile catre mai multe site-uri oficiale cu modul de salarizare al unor state membre NATO.
 • Referitor la "COMUNICAT – participare in comisia pentru discutarea proiectului noii legi a pensiilor militare de stat", punctul 1) , am o intrbare : cum se va rezolva problema actualizarii pensiiloractualmente in plata , pentru a se tine pasul cu soldele militarilor din activitate , daca acestea se vrea a fi transformate in pensii militare de stat fara a fi supuse algoritmului de calcul din noua lege ?.
 • Sunt foarte curios daca cineva ar avea un raspuns! Si eu as vrea sa aflu.
 • Am citit proiectul de lege afisat pe siteu. Constat ca este putin diferit fata de datele din comunicatul oficial al ANCMRR cu privire la proiectul noii legi a pensiilor militare de stat.
  Am o observatie.
  Daca la Art. 28 se vorbeste despre "solda functiei de baza aferenta unei functii exercitate cel putin 12 luni ( cine va stabili totusi limita ! ) consecutiv , la alegere din ultimii 10 ani de activitate ...", atunci la Art. 58 , ain.(1), lit.(a) ar trebui sa se foloseasca expresia " ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul pentru gradul profesional, potrivit gradului militar/profesional şi funcţiei îndeplinite si care a constituit sursa pentru determinarea bazei de calcul a pensiei , corespunzator Art. 28, în raport cu procentul de stabilire a pensiei în condiţiile prevăzute la art. 29- 31, 40 şi art. 106 alin. (1). "

  Nu cred ca ar fi corect ca pensionarul sa aiba doua surse de determinare a bazei de calcul , una la data pensionarii si o alta la actualizarea pensiei. Unii pot fi favorizati , altii nu.
 • Solutia actualizarii pensiilor este cea din L 164. Nu cred ca se va gasi o formula care sa-i multumeasca pe toti.
 • Referitor la :" COMUNICAT adresat filialelor şi subfilialelor ANCMRR

  Având în vedere posibilitatea deschiderii unei acţiuni în instanţă, în legătură cu revenirea

  la cuantumul din decembrie 2010 a pensiilor ilegal diminuate, s-a solicitat filialelor şi subfilialelor

  întocmirea şi transmiterea, către sediul central, a tabelelor cu membrii acestora care se află în această situaţie.

  Biroul Permanent Central ",

  cum se procedeaza in situatia in care sunt pensionari care vor sa participe la actiunile ACMRR dar nu sunt membri.
  Multumesc !
 • Pentru a va inscrie in Asociatie luati legatura cu filiala sau subfiliala cea mai apropiata de locuinta Dvs. Adresele acestora le gasiti pe site.
 • Care este ,,pozitia,, ORGANIZATIEI JUDETENE A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE ,,Aurel Vlaicu,, - PRAHOVA si a filialelor ei, fata de ANCMRR?
 • Totusi in afara de pensie mai sunt si alte probleme ale cadrelor militare in rezerva. De exemplu reconversia profesionala.
 • Bravo USL la alegeri parlamentare 2012
 • Tuturor camarazilor va urez Craciun Fericit!
 • Domnilor de la ANCMRR !!! Va intreb din nou: care este pozitia voastra fata de abrogarea prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 !!! Stiti ca cei mai afectati de aceste prevederi sunt si vor fi pensionarii militari !? Cine nu va da voie si sa raspundeti !!! Vreti sa va dau si nr. de telefon si o adresa !? De ce va e teama !?? Daca tot ati semnat un protocol (din care nu rezulta NIMIC concret) de ce nu va interesati de totalitatea problemelor pensionarilor militari !? Este cumva tabu sa abordati o problema pe care cei de la SCMD o ridica cu curaj !? Sau n-aveti curaj ??? Sau nu vi s-a ordonat ce sa raspundeti !? Explicati mai pe larg ce prevede protocolul cu USL, ca asa cum e acum ... nu-mi zice nimic, dragi camarazi (Sunt acelasi alexandru din 26 oct, daca va controleaza cineva...) !

 • PROBLEME PRINCIPALE
  ale
  A.N.C.M.R.R. „ALEXANDRU IOAN CUZA”
  Supuse atenţiei Conducerii ACS. (PSD+UNPR)
  - Februarie 2013 -

  I DORINŢA DE A PUNE ÎN FUNCŢIUNE PROTOCOLUL de colaborare şi
  parteneriat semnat între Alianţa Centru Stânga (PSD+UNPR) şi Asociaţia
  Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi Retragere (ANCMRR) „Alexandru
  Ioan Cuza” provenite din Ministerul Apărării Naţionale şi reiterarea principalelor
  date de identificare ale Asociaţiei
  II PROBLEME PRIORITARE ale ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” care solicită
  sprijinul ACS (PSD+UNPR).
  III PROPUNERILE ANCMRR pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă.
  IV. ESTIMAREA DISPONIBILITĂŢILOR ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” de
  acţiona în folosul ACS)PSD+UNPR), conform prevederilor Protocolului de
  colaborare şi parteneriat în funcţiune.
  x
  x x
  I Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, care este persoană juridică română de drept privat. De utilitate publică, fără scop patrimonial, independentă, democratică, apartinică şi non profit, doreşte relaţionarea concretă şi eficientă cu Alianţa de Centru Stânga (ACS), (PSD+UNPR), legitimată prin PROTOCOLUL asumat de ambele părţi.
  Motivaţia noastră este determinată pe de o parte că ACS ne recunoaşte idealurile şi dezideratele asumate prin statut, iar pe de altă parte de faptul că am identificat, în formaţiunile politice ce reprezintă Alianţa, oameni politici, personalităţi şi demnitari care se detaşează prin competenţă politică, economică, gândire românească în folosul României şi a poporului român, în general, şi în sprijinul tuturor segmentelor socio-profesionale, inclusiv al celui militar din care fac parte şi cadrele militare în rezervă şi retragere (pensionari militari).

  1  ANCMRR cuprinde în rândurile sale peste 35000 membri în evidenţă şi este
  organizată în 47 filiale judeţene şi de sector ale Capitalei, cu 8 structuri asociative cu protocol de afiliere şi colaborare şi relaţionează cu toate asociaţiile similare din Sistemul de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, precum şi cu structuri similare din R.MOLDOVA, UNGARIA, BULGARIA, ITALIA, SLOVENIA, CROAŢIA.
  Cadrele militare în rezervă (retragere) care dau identitate acestei Asociaţii reprezentative sunt cei care, ca militari în activitate, prin jurământ de credinţă, şi-au asumat onoranta misiune de a fi pavăză la hotarele terestre, aeriene şi maritime ale României cu riscul la nevoie, - până la sacrificiul suprem, au asigurat îndeplinirea obligaţiilor asumate de România la nivelul de competenţă şi interoperabilitate impuse de NATO în perioada de preaderare precum şi în perioada post aderare, pe care o parcurgem şi în prezent.
  ANCMRR este recunoscută ca organizaţie cu prestigiu şi reprezentativitate notorii, fiind cooptată în CONSILIUL NAŢIONAL AL PERSOANELOR VÂRSTNICE, având şi un parteneriat la nivel central cu Primăria Sectorului 2 – benefic pentru ambele părţi şi constituie model în continuare pentru relaţionarea cu instituţiile publice ale statului – pentru toate structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă şi retragere.
  ANCMRR Reprezintă şi Apără drepturile şi interesele cadrelor militare în rezervă şi retragere, acţionează permanent pentru Protecţia Socială şi asigurarea condiţiilor de stare socială şi de viaţă decente ale tuturor membrilor ei (pensionari militari) şi familiilor acestora.

  II PRIORITĂŢI al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”:
  1 Problema PENSIILOR în plată şi o eventuală nouă lege a pensiilor militare.
  2 GRATUITATEA medicamentelor şi asistenţei sanitare conform Legii organice
  Nr.80/1995, respectarea drepturilor la refacere şi recreere, eludate de Ministerul
  SĂNĂTĂŢII şi Casa OPSNAJ ;
  3. UTILITATEA PUBLICĂ, calitate dobândită prin Hotărâre de Guvern din 2004,
  reconfirmată în 2008, a căror facilităţi nu sunt respectate de Ministerul
  FINANŢELOR PUBLICE în domeniul de competenţă al acestuia ;
  4. IMPLEMENTAREA tuturor oportunităţilor identificate în prevederile
  PROTOCOLULUI (art.4 şi 5) de colaborare şi parteneriat în vigoare din
  01.12.2012 în relaţiile cu instituţiile statului la nivel central şi local.
  5. PROMOVAREA ÎN GRAD a rezerviştilor, membrii ai ANCMRR.
  6. REDIRECŢIONAREA până la 2% din impozitul aplicat pensiilor membrilor
  ANCMRR către asociaţie;
  7. ÎMBUNĂTĂŢIREA PARTENERIATULUI între M.Ap.N. şi ANCMRR
  „Alexandru Ioan Cuza”;
  8. ATESTAREA JURIDICĂ a asociaţiilor militare existente ca structuri asociative
  ale cadrelor militare în rezervă şi retragere provenite din Sistemul de Apărare,
  Ordine Publică şi Siguranţă Naţională (idem Legea veteranilor de război)

  2

 • III PROPUNERILE ANCMRR pentru soluţionarea problemelor cu care se
  confruntă.
  PROBLEMA 1 :
  - Respectarea principiului neretroactivităţii Legii 119/2010, - menţinerea în
  plată a celor care au înregistrat unele creşteri şi revenirea la nivelul lunii Decembrie 2010 pentru cele diminuate ;
  - Actualele pensii în plată să redevină pensii militare de stat, acestea nu pot fi nici contributive şi nici ocupaţionale ;
  - Supra impozitarea pensiilor actuale sau recalcularea acestora nu este justificată, constituie o încălcare a legislaţiei în vigoare şi ar provoca o amplificare neimaginabilă a acţiunilor în instanţă faţă de M.Ap.N. (Guvernul României);
  - Pentru cadrele apte de muncă, în special cu prioritate pentru cele ce au fost disponibilizate, cu vechime incompletă în muncă, să se aprobe cumulul pensiei militare cu salariul ce l-ar putea obţine ;
  - O eventuală nouă lege a pensiilor militare nu poate avea caracter reparatoriu pentru nimeni, întrucât prin recalculare şi revizuire, nu s-au acordat gratuităţi, toate creşterile au acoperire legală, făcându-se dreptate pentru mai mult de 90% dintre pensionari care au fost frustraţi timp de 22 ani ;.
  - Să punem „capăt” confuziilor, nemulţumirilor şi îngrijorării generate de ultimele intervenţii ale Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice precum şi de Raportul special al Avocatului Poporului.
  PROBLEMA 2 :
  M.Ap.N. să susţină propunerile ANCMRR adresate Ministerului Sănătăţii şi Casei OPSNAJ, - acesta fiind înştiinţat cu demersul Asociaţiei;
  Acordarea gratuităţii medicamentelor şi asistenţei sanitare sunt prevăzute în Legea Statutului Cadrelor Militare – Nr.80/1995, lege organică, a căror prevederi sunt evitate în ultimii ani.
  PROBLEMA 3 :
  - Să se asigure toate facilităţile dobândite prin calitatea de UTILITATE PUBLICĂ, acordată de Guvernul României din anul 2004, în concret să se permită accesarea unor fonduri de la bugetul de Stat la nivel central şi local care a fost interzisă prin Codul Fiscal modificat în 2007;
  Pe întreaga scară ierarhică a Asociaţiei se desfăşoară munca pe bază de voluntariat, iar relaţionarea pe plan local în unele judeţe cu prefecţii, consiliile judeţene şi cele locale nu sunt suficient de viabile;
  - Se impune ca Ministerul Finanţelor Publice să modifice CODUL FISCAL cu prevederi cu efect reparatoriu pentru toate asociaţiile de utilitate publică.
  PROBLEMA 4
  - Consultarea ANCMRR în adoptarea unor acte normative şi măsuri administrative care interesează segmentul socio-profesional ce-l reprezintă rezervistul (pensionarul militar) ;
  - Acceptarea a unor consilieri voluntari în Consiliile judeţene şi cele locale din rândul cadrelor militare în rezervă şi retragere care pot contribui în domeniul administrativ, financiar, juridic, medical, cultural artistic şi ştiinţific;

  3
  - Identificarea împreună cu organele locale ale puterii de stat a tuturor oportunităţilor pentru folosirea competenţelor profesionale şi ale probităţii etico-morale ale cadrelor militare în rezervă şi retragere în acţiuni de interes naţional, central şi local ;
  - Colaborarea concretă şi eficientă cu organele abilitate pe întreaga scară ierarhică a responsabilităţilor pentru asigurarea îmbătrânirii active a pensionarilor militari şi familiilor acestora şi pentru statornicia solidarităţii între generaţii.
  PROBLEMA 5 :
  - Promovarea în grad a militarilor în rezervă şi în retragere să fie considerată ca o răsplată (stimulent) morală pentru activitatea desfăşurată şi în cariera post militară activă;
  - Acordarea unor grade în rezervă şi retragere nu aduce prejudicii bugetului de apărare al ţării sau al M.Ap.N.;
  - ANCMRR să fie acceptată la discutarea propunerilor înaintate, pentru a le justifica (susţine).
  PROBLEMA 6 :
  Acceptarea de Ministerul de Finanţe şi Casa de Pensii Sectoriale a M.Ap.N. a redirecţionării a 2% din impozitul aplicat pensiilor militare ale membrilor Asociaţiei către aceasta.
  PROBLEMA 7 :
  - Domnul Ministru al Apărării Naţionale să accepte o întâlnire cu delegaţia ANCMRR pentru a-i prezenta propunerile concrete de îmbunătăţire a parteneriatului instituit prin ordinul M.Ap.N OG 42/din 1991, oferind soluţii şi variante decente.
  PROBLEMA 8 :
  - Sprijinul Guvernului şi în Parlament pentru reluarea în dezbatere a iniţiativei legislative a M.Ap.N, la solicitarea ANCMRR de a se aproba :
  - Legea de organizare şi funcţionare a structurilor asociative ale cadrelor
  militare în rezervă şi retragere din întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională;
  - Modificarea Legii 80/1995 (Statutul Cadrelor Militare) pentru eliminarea sintagmei de „ Cadru militar în retragere” (motivarea a fost acceptată în comisiile de apărare ale parlamentului).

  IV – DISPONIBILITĂŢILE ANCMRR în folosul ACS (PSD + UNPR) – ce pot
  fi îmbunătăţite în urma identificării şi altor oportunităţi.
  - SPRIJIN direct pentru afirmarea legitimităţii, reprezentativităţii, utilităţii şi notorietăţii publice a structurilor organizatorice ale ACS (PSD+UNPR), prin :
  - CULTIVAREA valorilor civice ale statului de drept în societatea civilă participând la acţiunile comunităţilor locale ;
  - PROMOVAREA valorilor fundamentale ale democraţiei, intereselor şi simbolurilor naţionale ale României ;
  - CULTIVAREA tradiţiilor poporului român şi ale armatei, a trecutului glorios naţional şi militar;
  - PARTICIPAREA la educarea tineretului în spiritul dragostei faţă de patrie şi popor, în organizarea unor acţiuni cultural-educartive, sportive şi de agrement;


  4


  - CONTRIBUŢIA la respectarea şi apărarea de către membrii asociaţiei a valorilor morale, ale onoarei şi demnităţii militare şi civice ;
  - PROMOVAREA imaginii României şi Armatei în relaţiile cu organizaţiile similare din străinătate ;
  - PARTICIPAREA LA ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA unor activităţi (acţiuni) care privesc îndeplinirea scopurilor comune (ACS-ANCMRR).

  x
  x x

  Conducerea ANCMRR apreciază că toate cele mai sus-menţionate constituie baza de plecare în afirmarea viabilităţii prevederilor PROTOCOLULUI, considerând că acestea pot fi îmbunătăţite în spiritul onoarei şi năzuinţelor membrilor structurile semnatare.
  Asigurăm că ANCMRR în întregul ei va fi în continuare călăuzită şi determinată de virtuţile exprimate prin deviza „PATRIE, ONOARE, DEMNITATE”, vom adopta întotdeauna un comportament demn, civic înaintat, fiind o structură asociativă în care ACS (PSD+UNPR) poate avea încredere.
  Ne exprimăm speranţele îndreptăţite în reuşita reuniunii – fiind de altfel unică în istoria Asociaţiei de la reînfiinţare în 1990.  PREŞEDINTELE ANCMRR
  General (r)

  Prof.univ.dr.Mihai ILIESCU
 • Referitor la Comunicatul de presa nr. 122 din 21.02.2013.
  De acord cu pozitia dumneavoastra privind reprezentativitatea cadrelor militare in rezerva si in retragere , inclusiv cu aportul fostului ministru al apararii nationale , domnul general Gabriel Oprea.
  Nu imbratisez pozitia pe care o aveti cu privire la rezolvarea problemei recalcularii pensiilor. Nu cred ca a trambita ca pe o mare realizare cesterea pensiilor pentru un procent de 89,45% din numarul total de pensii ,prezentat public de catre MApN in dec. 2011 la finalizarea procesului de revizuire. Consider ca nu este corect a se profita de acest rezultat atata timp cat 9,814% din numarul total de pensii au scazut ( baza de date este aceeasi) si au ramas scazute. Dintr-o analiza sumara a datelor din tabelele din Dec. 2011 ( acum situatia poate fi cu totul alta! ) am retinut, in raport cu cuantumul pensiilor din 31 Dec. 2010 ( Legea 164/2001) , cresteri in intervalul de 0% la 741,33% iar diminuari in intervalul 1,6% la 91,93 % , deci cuprinde si intervalul initial care a determinat interventia benefica a domnului general Gabriel Oprea. Prezint aceasta situatie pentru a tempera gustul statistic in lumea pensionarilor si nu numai. Oamenii traiesc real nu statistic. Daca un om sufera de schimbarea unei metode de recalculare a veniturilor , este obligatia legiuitorului pentru a preveni situatii neplacute. Asa ceva nu s-a facut si de aici tot taraboilul care a urmat si nu va inceta pana nu se va renunta la viata statistica. Eu ,ca pensionar militar , ma simt amendat cu rautate de catre legiuitor si discriminat in raport cu pensionarii carora li s-au recalculat pensiile dupa Legea 19/2000 , lege care a stat la baza emiterii legii 119/2010. Acestea sunt nemultumirile mele , amendarea cu rautate si discriminarea
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad intr-un document o pozitie favorabila a ANCMRR fata de cumulul pensiei cu un salariu bugetar ! Ma intreb ce-o fi fost atat de greu sa recunoasteti justetea acestei pozitii...! Daca ati fi fost pro-cumul poate ca nici n-ar mai fi aparut aceasta lege (Cap. IV al Legii 329/2009) si poate n-as fi ˝donat˝ (si inca mai donez !) peste 36 de pensii in buzunarele baietilor destepti doar ca sa lucrez intr-un domeniu unic TOT AL ARMATEI, dar pentru un salariu mult mai mic decat pensia suspendata !
  La Camera Deputatilor este un proiect de abrogare a Cap. IV al Legii 329/2009, dar este pe lista celor propuse a fi respinse, chiar daca apartine USL de pe vremea cand erau in opozitie ! Tare as vrea sa vad ca ANCMRR se va bate pentru ca acest proiect (PLx-109/2012 la nr. 133 pe lista ordinii de zi) sa nu fie aruncat la gunoi !!!!
  SI TOT LA CAMERA DEPUTATILOR MAI ESTE UN PROIECT AL UNPR - PLx311/2012 - SI TOT LA ˝RESPINSE˝(la nr. 262) SI CARE VIZEAZA TOT ABROGAREA PREVEDERILOR AMINTITE !!! Adica exact ce solicitati la Cap. III, problema 1, alineatul 4...din documentul dumneavoastra !
  Stim cu totii cine a initiat Cap. IV al Legii 329/2009 ! Important este sa fie abrogat sau macar corectat cu masura obligativitatii pensionarului cumulard sa suspende DIFERENTA dintre pensie si barem.
  Va stau la dispozitie cu argumente si amanunte !
  Dar poate ne grabim, caci s-ar putea sa nu mai avem pentru ce ne bate ...

  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan)
  Tel. 0770720827 sau 0720211122 (alexandru.groparu@gmail.com)
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
  ( Aproband PLx-109/2012 la Camera Deputatilor inDREPTATI o lege voit stramba ! )
  Cea mai corecta metoda de reparare:
  suspendarea DIFERENTEI dintre pensie si barem !!!!!!!
 • Ah, si inca ceva foarte important: tocmai partenerii dumneavoastra -PSD - se opun abrogarii Cap. IV al Legii 329/2009 (cumulul pensie militara - salariu bugetar)
 • Referitor la COMUNICAT DE PRESĂ 01.03.2013
  Nr. 127 din 01.03.2013.

  Si de aceasta data consider continutul comunicatului difuzat ca fiind corect si la obiect.
  Si de aceasta data revin cu nemultumirea care a pus stapanire pe mine. De ce am fost amendat cu ura , eu si alti multe mii , in urma aplicarii noii metodologii de calculare a pensiilor militarilor si de ce am fost discriminati , tot cu ura , in raport cu aplicarea cuantumului cel mai avantajos la aplicarea rezultatului recalcularii. Daca s-a schimbat metoda de calcul nu a fost vina mea si a altora multe mii , nu am fost infractor , eu si alti multe mii , daca am avut anterior un cuantum mai mare al pensiei . Repet si de aceasta data , taraboiul iscat si care va mai continua mult timp , isi are originea in atitudinea dusmanoasa a acelora care au gandit , promovat si aplicat actul legislativ de recalculare a pensiilor militarilor.
  Acum , constat ca nu se face mai nimic in privinta aplanarii nemultumirilor mele si ale multor mii ca mine decat sporadice actiuni venite ca reactie la alte actiuni care de care mai terebiliste. Se ceeaza impresia ca eu si alti multe mii ca mine suntem amagiti , ceva in genul fostilor excrocati prin punerea in actiune a FNI .
 • In continuare vad ca ANCMRR nu raspunde pe forum celor care mai scriu... Ca rezultat se vede si lipsa ...dialogului... ! Oricum, va rog sa-mi permiteti sa apreceiz inca o data faptul ca ACUM - probabil la presiunea camarazilor afectati din Asociatia dumneavoastra - va exprimati pozitiv in legatura cu problema cumulului pensiei cu salariul... Cu toate astea va supun atentiei - daca citeste cineva randurile astea...- doua aspecte legate de aceasta problema:
  1- Textul dumneavoastra suna asa: ˝- Pentru cadrele apte de muncă, în special cu prioritate pentru cele ce au fost disponibilizate, cu vechime incompletă în muncă, să se aprobe cumulul pensiei militare cu salariul ce l-ar putea obţine ; ˝. NU ESTE SUFICIENT SA VA REFERITI LA ˝CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL CE L-AR PUTEA OBTINE...˝ CI TREBUIE SA VA REFERITI LA CUMULUL PENSIEI INDIFERENT DE CUANTUM CU SALARIUL BUGETAR CE L-AR PUTEA OBTINE !!! Asa cum v-ati exprimat nu rezolvati mare lucru... Nu faceti decat sa-i mangaiati pe stapanii care au elaborat Cap. IV al Legii 329/2009 si sa nu-i deranjati cu caracterul ˝BUGETAR˝ al salariului care, nu poate fi cumulat cu pensia peste un anume barem... Asa cum v-ati exprimat, fara termenul BUGETAR SI FARA SA FACETI REFERIRE LA CUANTUMUL PENSIEI, nu faceti decat sa bifati ca executata o activitate, dar in realitate fara NICIUN REZULTAT POZITIV !!!!! Daca chiar vreti sa faceti ceva, atunci subliniati EXACT problema in speta, nu balmajiti pe langa subiect... Deci: SA SE PERMITA CUMULUL PENSIEI, INDIFERENT DE CUANTUMUL ACESTEIA, CU SALARIUL BUGETAR !!!!! Va stau la dispozitiei pentru amanunte !
  2- Va aduc din nou in vedere faptul ca exista DOUA proiecte de lege care vizeaza abrogarea Cap. IV al Legii 329/2009, adica vizeaza exact permiterea din nou a cumulului pensiei - INDIFERENT DE CUANTUM - cu salariul BUGETAR !!! (ATENTIE: BU-GE-TAR SI PENSIE INDIFERENT DE BAREM !!!). Cele doua proiecte, aflate la Camera Deputatilor, sunt:
  - PLx-109/2012 care apartine USL !!!!!!!!!!!!!!! si care are aviz NEGATIV de la cele doua comisii care conteaza (˝buget˝ si ˝munca˝) si care se si afla pe lista celor propuse spre a fi RESPINSE (la nr. 141) !!!!;
  - PLx-311/2012 care apartine U N P R !!!!!!!!!!!!!!! (HOPAAAA !!!) si care are deasemenea avize negative tot de la cele doua comisii vedeta, si care se afla TOT PE LISTA CELOR PROPUSE A FI RESPINSE ( la nr. 270).
  Aveti cumva o jena in a-l determina pe dl. Vicepremier Oprea sa isi convinga proprii aliati pentru adoptarea unuia dintre cele doua proiecte !????? Sau doar se mimeaza interesul pentru abrogarea prevederilor care INTERZIC cumulul pensiei cu salariul bugetar daca pensia depaseste un anume barem !?

  Cum nu vad nicio pozitie a ANCMRR si nici macar un mail adresat mie, inteleg ca poate nici nu citeste cineva aceste randuri ! In continuare va stau la dispozitie in sensul completarii cunostintelor dumneavoastra in ceea ce priveste problema cumulului... Imi gasiti datele mai sus... Cu respect...
 • CATRE ANCMRR - CENTRAL,

  - in legatura cu ORGANIZATIA CMRR ,,Aurel Vlaicu’’ PRAHOVA am observat ca denumirea de ,,AUREL VLAICU'' este adoptata si de o alta formatiune ce a aparut pe site-ul si in structura ANCMRR .
  - as dori sa stiu care este pozitia juristului ANCMRR in legatura cu adoptarea acestei hotarari, atata timp cat a existat si exista deja o structura cu personalitate juridica, inscrisa in REGISTRUL Asociatiilor si Fundatiilor de pe langa Judecatoria Ploiesti legalizata si recunoscuta de instanta Judecătoriei Ploiesti, care poarta ACEEASI denumire.
  - folosirea denumirii altei institutii legal constituita si cu personalitate juridica este ilegala si cei indreptatiti ar putea sa sesizeze instanta de judecata.
  - sunt foarte surprins ca ANCMRR-Central nu se lupta ptr. unirea si coeziunea rezervistilor militari din tara, dand curs in schimb faramitarii si dezbinarii acestora prin incurajarea si sprijinirea altor grupulete ce folosesc aceleasi denumiri creind disensiuni in randul pensionarilor militari, din aceeasi localitate/judet, prin incalcarea legii.
  AM ONOAREA SA VA SALUT.
  UN PENSIONAR MILITAR.
  PLOIESTI
 • Va salut cu respect !
  Desi anticipasem, tin sa va anunt cu tristete ca proiectul PLx-311/2012 de abrogare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 a fost respins de Camera Deputatilor saptamana trecuta... Va reamintesc, daca s-a stiut cumva, ca acest proiect il avea printre semnatari chiar pe dl. ministru Oprea... Nu stiu daca sunteti la curent cu acest fapt... Mult mai interesant ar fi ca celalalt proiect care are aceeasi cauza - PLx-109/2012 - sa primeasca aviz FAVORABIL de la membrii comisiei de BUGET si de la cei ai comisiei de MUNCA ! Ma intreb daca cineva din conducerea ANCMRR se implica in contactarea membrilor celor doua comisii de la Camera Deputatilor pentri a-i convinge de necesitatea adoptarii unui aviz FAVORABIL, in conditiile in care ACELEASI comsii (dar in alte componente, desigur) au dat toamna trecuta aviz NEGATIV aceluiasi proiect !!!!!!! Desi imi fac sperante desarte, mi-ar placea sa cred ca cineva din conducerea ANCMRR se implica in aceasta situatie.... Oricum raspunsul il primesc peste cel putin doua luni... ˝Al de mai sus˝
 • Cat timp vom avea un "guvernator", un presedinte de onoare politic si un viceprim-ministru, ANCMRR nu va face nimic. Oare ANCMRR va putea sa fie independenta? In viata mea nu va fi.
 • Va salut ! Aduc la cunostinta ANCMRR si mai ales membrilor acestei asociatii afectati de scaderea pensiilor militare (!) ca, referitor la proiectul legislativ care are ca scop revenirea pensiilor scazute la nivelul din dec 2010, Consiliul Economic si Social a dat un aviz NEFAVORABIL !!!!!!!!!!!!! In ANCMRR nu sunt membri cu pensii scazute ?!?!?!?! Daca aude cineva, sa sune goarna !!!!!!!!!!!!!!!!!! ˝Al de mai sus˝
 • Marti, pe 28 mai 2013 (peste 3 zile doar) va fi dezbatut la Comisia de Munca si la cea de Buget proiectul legislativ al USL PLx-109/2012 care vizeaza abrogarea celebrei legi strambe a guvernelor boc Cap. IV al Legii 329/2009, cea care interzice cumulul pensie+salariu bugetar daca respectivul are neobrazarea sa aiba o pensie cu 1 leu peste barem !
  Sper ca si ANCMRR, ca si SCMD, sa actioneze pentru a convinge pe membrii celor doua comisii ale Camerei Deputatilor sa dea un aviz FAVORABIL pentru poiectul PLx-109/2012 !
  In afara de cei deja afectati (ca si mine) de aceste prevederi, exista cazuri de rezervisti care, dupa ce li se vor repara pensiile - angajati fiind in sistemul bugetar - sa fie nevoiti sa aleaga intre pensie si serviciu ...!
  Asteptam semne si de la ANCMRR !
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad un comunicat care raspunde multor solicitari ale rezervistilor: Cap. IV al Legii 329/2009 ! Desi a aparut foarte tarziu, aproape la a VII-a sau a VIII-a tentativa a USL de a tranti proiectul reparator PLx-109/2012, mai bine mai tarziu decat niciodata ! Cu respect va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012 a fost retrimis la comisiile de munca si la cea de finante (cele care pana acum au dat de DOUA ORI aviz nefavorabil !!!) numai pana pe 18 noiembrie, cand aceste comisii vor trebui sa emita un alt treilea raport. ACUM TREBUIE INTENSIFICATE EFORTULRILE PENTRU CA ACEST RAPORT SA FIE, IN SFARSIT, FAVORABIL !!!
  Cu permisiunea dumneavoastra, inaintez vechea mea propunere de modificare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 prin obligativitatea pensionarului sa suspende NUMAI DIFERENTA dintre pensie si barem (salariul mediu brut pe economie).
  Cu speranta ca si eforturile dumneavoastra vor avea sanse de reusita, va doresc mult succes si toate cele bune !

  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Va salut ! Am primit asigurari ca odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare va aparea un proiect de lege (al catelea oare, Doamne?) care ar avea ca scop o oarecare reparare a prevederilor mizerabile ale Cap. IV al Legii 329/2009. Pentru cei care nu stiu, aceste prevederi ˝reglementeaza˝ total discriminatoriu si punitiv problema cumulului pensie-salariu bugetar, mai ales pentru cadrele militare trecute in rezerva. Pana acum, miercuri 5 feb. 2014 ora 17.00, pe site-ul Camerei Deputatilor nu a aparut un astfel de proiect de lege... In continuare imi exprin nedumerirea si mai ales neincrederea ca acest nou proiect va aparea si apoi ca va parcurge intr-un timp rezonabil lungul drum catre promulgare. Ca sa intelegeti ce inseamna ˝o perioada de timp rezonabila˝, va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012, proiect care se afla la doar 2 (DOI) pasi de promulgare, are onorabila varsta de 2 (DOI) ani si doua luni !!!! Reiterez cu politete si insistenta indemnul de a va apleca foarte serios asupra PLx-109/2012, chiar cu modificarea pe care ANCMRR intentioneaza s-o faca !
  Un nou proiect inseamna inca doi ani de ˝promisiuni si garantii˝ desarte...
  Sa nu ma intelegeti gresit, dar fiecare luna pierduta inseamna inca o pensie DE-A MEA, nu de-a dumneavoastra, pierduta DEFINITIV !

  Cu foarte putine sperante,
  Cpt.cdor.(rez) Alexandru GROPARU
  0720211122 sau 0770720827 (alexandru.groparu@gmail.com)
 • Va salut cu mare dezamagire !
  Am fost anuntat ca ANCMRR se va ocupa pentru aparitia unui proiect de lege care sa repare mizeria legislativa din cadrul Cap. IV alLegii 329/2009, lege produsa de boc si ˝stim-noi-cine˝ in mod voit sa loveasca mai ales rezervistii !
  Au trecut trei (3) saptamani de cand a inceput noua sesiune parlamentara si pe site-ul Camerei Deputatilor NU A APARUT NIMIC !
  As vrea sa cred, desi mi-e foarte greu (!), ca eforturile conducerii ANCMRR se vor concentra pe sprijinul proiectului PLx-109/2012, proiect al USL care vizeaza abrogarea prevederilor mentionate si care ar mai avea maxim trei pasi pana la promulgare ! Trec peste faptul ca nu m-a mai anuntat NIMENI despre inregistrarea unui astfel de proiect !!!!!
  De asemenea va aduc la cunostinta (pentru a treia oara) ca intr-una din variantele Proiectului Legii Pensiior Militare de Stat, la art. 32, scrie ca ˝pensionarii (deci rezervistii) pot cumula pensia cu salariul in conditiile legii˝, adica in conditiile Legii 329/2009, Cap. IV, adica tocmai nenorocita de prevedere pe care ne chinuim s-o abrogam ! Parca cineva face inadins ca rezervistilor sa le fie rau si greu si nimeni nu ia atitudine !!!!!!
  DOMNILOR CAMARAZI DE LA ANCMRR !!!! FACETI CE TREBUIE PENTRU REZERVISTI !!!!!!!!!!!! Lasati alte activitati ...interpretabile (si sunt bland !) si zbateti-va pentru TOTI rezervistii !!!! Doar asa va veti capata credibilitate si respect !
  Astept un telefon de la persoana care m-a anuntat ca exista ˝garantii si promisiuni˝ ca se va repara Cap. IV !!!
  Sunt total de acord cu cele postate de RADU in 20 februarie a.c.
  Va salut si astept un telefon, o veste, o actiune !
  Ca de obicei, ma prezint, ca asa ii sta bine unui militar !
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Domnilor Generali si Ofiteri din conducerea ANCMRR !
  Scrisoarea dumneavoastra catre D-na Ministru Plumb nu va avea niciun rezultat ! Apelurile dumneavoastra cand ministru era d-na Campeanu au fost zadarnice (desi nu prea s-au vazut...), iar acum cand doar PSD-ul comanda, apelurile dumneavoastra vor fi si mai inutile ! Trec peste tonul ...bland, ca sa nu spun altfel...dar cerintele dumneavoastra vor fi subiect de ...umor pentru ei ! Daca va imaginati ca o scrisorica la 6 luni adresata vreunui ministru care sta cuminte in bancuta lui si nu iese din cuvantul premierului va rezolva problemele rezervistilor sau ale activilor, scuzati-ma, dar VA INSELATI AMARNIC !
  Daca in asta consta ˝lupta˝dumneavoastra... scuzati-ma !
  Cheia si lacata (sau painea si cutitul) se afla la dl. Ponta si la dl. Basescu, mai ales la al doilea... Va rog sa-i abordati curajos si hotarat pe Dl. General Oprea, pe Dl. General Mircovici, pe Doamna Senator GABRIELA FIREA (a avut TREI Declaratii Politice in favoarea abrogarii Cap. IV al L329/2009), Dl. Ministru DUSA, va rog sa faceti apel la Raportul AVOCATULUI POPORULUI pe anul 2013 (pag. 87 si pag.88) ...
  CU ALTE CUVINTE, VA ROG SA VORBITI CU MAI MULTI SI MAI ALES SA TIPATI TARE !!!!
  Daca doar ˝soptiti˝ cate-o scrisorica pe an...nu rezolvati nimic !
  Din pacate, dl. presedinte NE URASTE si in consecinta, in afara de prapadita aia de lege reparatorie, nu va face nimic in plus pentru rezervisti ! Poate ceva firimituri pentru cei care acum sunt activi, dar pentru rezervisti, NU !!!
  Ii aduc aminte dl. Cdor. Alexandru Constantin si intregii conduceri a ANCMRR ca nu am vazut nicio urma de idee legata de abrogarea MIZERABILEI Legi 329/2009 , Capitolul IV (cumulul) in scrisoarea Dumneavoastra adresata d-nei Ministru...
  Insist in a va reaminti ca in proiectul care este deja semnat de dl. ministru DUSA, problema cumulului este ˝rezolvata˝ ca s-ar permite ˝conform legii˝ !!!! Adica tot conform MIZERIEI Capitolului IV Al Legii 329/2009, ˝creatie˝ dusmanoasa si punitiva a presedintelui Basescu, a premierului Boc, a lui Seitan si a bogatului Gherghina ! (Observati ca le-am scris numele cu majuscule, desi...)
  In consecinta, va rog sa va canalizati eforturile altfel, pentru ca aceasta scrisorica va avea drumul...cosului de gunoi !
  Probabil ca anul viitor, pe vremea asta, veti mai compune o scrisoare tot asa de ...blanda, si cu acelasi rezultat !

  Total dezamagit, total neincrezator in ceea ce credeti ca numiti dumneavoastra ...˝eforturi˝,
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827

Bine ai venit, vizitatorule!

Implica-te acum!
Conecteaza-te acum prin: