Amendament contradictoriu la PL 164 care a amanat adoptarea initiativei la CD
 • Chiar nu vede nimeni contradicția între cele doua paragrafe?
  Cum să mai ajunga cuantumul revizuit pe cel din decembrie 2010 dacă acesta din urma este actualizat mereu ?
  Actualizarea potrivit OUG1/2013 s-a aplicat deja la cuantumul revizuit. Următoarele actualizari se aplica tot la cel revizuit pîna il depășeste pe cel din 2010, samd.
  Cei patru deputati au fost indusi in eroare tot de cadre militare.
  Citiți mai jos!
  Vede oricine știe românește că paragraful 2, existent in forma adoptata de Senat, il exclude pe primul, introdus prostește, doar să se mai amîne adoptarea legii.

  – pensiile diminuate care se plătesc în cuantumul lunii decembrie 2010, la care li se adaugă suma obţinută de către fiecare beneficiar prin actualizarea punctului de pensie, conform OUG nr. 1/2013 pentru completarea şi modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;
  – cuantumul pensiei calculat se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform Legii 119/2010 şi OUG nr.1/2011, este mai mare decât cuantumul acordat conform prevederii actualei legi”.
 • Domnule Lups ,
  Am parasit blogul domniei voastre , in principal , pentru atitudinea vadit ostila pe care o promovati , in permanenta , fata de pensionarii militari care reclama aplicarea cuantumului cel mai avantajos in plata pensiilor recalculate.
  Nu vad care este contradictia intre cele doua amenadamente . Cel care a propus primul amendament se refera la mentinerea in plata , incepand cu data aplicarii legii , a cuantumului din dec. 2010 , majorat cu indexarea din ian. 2013. Amendamentul doi este foarte clar , se mentine in plata cuantumul stabilit cu primul amendament ,pentru data aplicarii legii, cuantum care nu se mai indexeaza ulterior. Contradictia se dezvolta doar in mintea domniei voastre. Cred ca primul amendament este corect , trebuie sa plecam cu totii de la aceleasi drepturi , fiindca toti am suportat o aceeasi metodologie de calcul.
 • @trofin
  E bine, totuși, că citiți blogul!
  Si plano, dar și eu am susținut pe blog aplicarea cuantumului mai avantajos, așa cum era reglementat în Legea19/2000, așa cum a fost modificată în 2005. Legea 119/2010 trebuia să aplice toate principiile Legii 19/2000.
  Nu știu de unde ați tras concluzia că aș fi împotriva cuantumului mai avantajos.
  Este cel mai elementar exercițiu de logică aici. Se indexează, potrivit legii unitare a pensiilor, cuantumul în puncte de pensie și nu cel convenit a ramîne temporar în plată pînă este depășit de cuantumul revizuit și indexat.
  Mergeți la textul Legii 19/2000 ca să vă convingeți.
  Poate vreți să spuneți că sunt împotriva revenirii la speculativa lege 164/2001, lege creată special pentru nomenclatura din acea vreme din instituțiile militare.
 • Chiar nu se înțelege că OUG nr.1/2013 a marit valoarea punctului de pensie cu 4%, calcul ce conduce la majorarea cuantului revizuit?
  Cuantumul din 2010 nu este calculat în puncte de pensie ca să fie indexat potrivit Legii 263/2010.
 • @Lupus
  1) am parasit blogul , deci nu-l mai citesc. Mi-a produs suficienta greata zicerile opiniatilor.
  2) nu intru in dialog cu persoane care au solutii finale si dau verdicte.
  3) logic , dumneata esti impotriva pensionarilor care solicita cuantumul cel mai avantajos. Recititi-va opiniile postate . Logic , in amendament , prin introducerea acelei indexari , NEMULTUMITII sau cum ii denumesti dumneata NOMENCLATURISTII, vor o aliniere a startului cu cei care sunt NOMENCLATURISTII legii 119/2010 ( multi dintre ei purtatori de palarie nu de cascheta ). Astept reactiile dumitale dupa promovarea noii legii a pensiilor militare . Pana atunci , respect punctul 2.
 • rectificare : La punctul 1 : ... Mi-au produs ... ( pentru eventualii exegeti ! )
 • Nu sunt membru ANCMRR , dar respect pozitia corecta , civilizata si dedicata intereselor membrilor sai si nu numai, adoptata in solutionarea primei probleme creata de aplicarea cu nesabuinta a masurilor de recalculare a pensiilor pensionarilor proveniti din sistemul militarizat. Consider ca ar fi benefica si oportuna o interventie publica a factorilor reprezentativi pentru a lamuri opinia publica ( chiar si pe unii pensionari militari !) si pe politicienii ingusti la minte ca pensionarii din sistemul militarizat nu au pretins majorari de pensii , ei au pretins respectarea unei cutume , aceea a ramanerii in plata a cuantumului cel mai avantajos ca urmare a schimbarii unei metodologii de calcul cu o alta prevazuta intr-o alta lege. Consider ca este de domeniul ANCMRR continuarea demersurilor pentru eliminarea discriminarilor produse de neapicarea la toti pensionarii proveniti din sistemul militarizat a modificarilor produse de HGS-1019/2010 la HG1294/2001 . De asemenea , consider ca ne este necesar noua , pensionarilor militari , beneficiari ai legii 164/2001 , poate si pensionarilor dupa Legea 263/2010 , interventia promta a ANCMRR in promovarea unei noi legi a pensiilor militare care sa elimine neajunsurile si insatisfactiile produse de legile anterior amintite. In masura in care imi este permis , personal , voi sprijini demersurile corecte in interesul majoritatii.
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad un comunicat care raspunde multor solicitari ale rezervistilor: Cap. IV al Legii 329/2009 ! Desi a aparut foarte tarziu, aproape la a VII-a sau a VIII-a tentativa a USL de a tranti proiectul reparator PLx-109/2012, mai bine mai tarziu decat niciodata ! Cu respect va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012 a fost retrimis la comisiile de munca si la cea de finante (cele care pana acum au dat de DOUA ORI aviz nefavorabil !!!) numai pana pe 18 noiembrie, cand aceste comisii vor trebui sa emita un alt treilea raport. ACUM TREBUIE INTENSIFICATE EFORTULRILE PENTRU CA ACEST RAPORT SA FIE, IN SFARSIT, FAVORABIL !!!
  Cu permisiunea dumneavoastra, inaintez vechea mea propunere de modificare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 prin obligativitatea pensionarului sa suspende NUMAI DIFERENTA dintre pensie si barem (salariul mediu brut pe economie).
  Cu speranta ca si eforturile dumneavoastra vor avea sanse de reusita, va doresc mult succes si toate cele bune !

  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Va salut ! Am primit asigurari ca odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare va aparea un proiect de lege (al catelea oare, Doamne?) care ar avea ca scop o oarecare reparare a prevederilor mizerabile ale Cap. IV al Legii 329/2009. Pentru cei care nu stiu, aceste prevederi ˝reglementeaza˝ total discriminatoriu si punitiv problema cumulului pensie-salariu bugetar, mai ales pentru cadrele militare trecute in rezerva. Pana acum, miercuri 5 feb. 2014 ora 17.00, pe site-ul Camerei Deputatilor nu a aparut un astfel de proiect de lege... In continuare imi exprin nedumerirea si mai ales neincrederea ca acest nou proiect va aparea si apoi ca va parcurge intr-un timp rezonabil lungul drum catre promulgare. Ca sa intelegeti ce inseamna ˝o perioada de timp rezonabila˝, va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012, proiect care se afla la doar 2 (DOI) pasi de promulgare, are onorabila varsta de 2 (DOI) ani si doua luni !!!! Reiterez cu politete si insistenta indemnul de a va apleca foarte serios asupra PLx-109/2012, chiar cu modificarea pe care ANCMRR intentioneaza s-o faca !
  Un nou proiect inseamna inca doi ani de ˝promisiuni si garantii˝ desarte...
  Sa nu ma intelegeti gresit, dar fiecare luna pierduta inseamna inca o pensie DE-A MEA, nu de-a dumneavoastra, pierduta DEFINITIV !

  Cu foarte putine sperante,
  Cpt.cdor.(rez) Alexandru GROPARU
  0720211122 sau 0770720827 (alexandru.groparu@gmail.com)
 • Domnilor Generali si Ofiteri din conducerea ANCMRR !
  Scrisoarea dumneavoastra catre D-na Ministru Plumb nu va avea niciun rezultat ! Apelurile dumneavoastra cand ministru era d-na Campeanu au fost zadarnice (desi nu prea s-au vazut...), iar acum cand doar PSD-ul comanda, apelurile dumneavoastra vor fi si mai inutile ! Trec peste tonul ...bland, ca sa nu spun altfel...dar cerintele dumneavoastra vor fi subiect de ...umor pentru ei ! Daca va imaginati ca o scrisorica la 6 luni adresata vreunui ministru care sta cuminte in bancuta lui si nu iese din cuvantul premierului va rezolva problemele rezervistilor sau ale activilor, scuzati-ma, dar VA INSELATI AMARNIC !
  Daca in asta consta ˝lupta˝dumneavoastra... scuzati-ma !
  Cheia si lacata (sau painea si cutitul) se afla la dl. Ponta si la dl. Basescu, mai ales la al doilea... Va rog sa-i abordati curajos si hotarat pe Dl. General Oprea, pe Dl. General Mircovici, pe Doamna Senator GABRIELA FIREA (a avut TREI Declaratii Politice in favoarea abrogarii Cap. IV al L329/2009), Dl. Ministru DUSA, va rog sa faceti apel la Raportul AVOCATULUI POPORULUI pe anul 2013 (pag. 87 si pag.88) ...
  CU ALTE CUVINTE, VA ROG SA VORBITI CU MAI MULTI SI MAI ALES SA TIPATI TARE !!!!
  Daca doar ˝soptiti˝ cate-o scrisorica pe an...nu rezolvati nimic !
  Din pacate, dl. presedinte NE URASTE si in consecinta, in afara de prapadita aia de lege reparatorie, nu va face nimic in plus pentru rezervisti ! Poate ceva firimituri pentru cei care acum sunt activi, dar pentru rezervisti, NU !!!
  Ii aduc aminte dl. Cdor. Alexandru Constantin si intregii conduceri a ANCMRR ca nu am vazut nicio urma de idee legata de abrogarea MIZERABILEI Legi 329/2009 , Capitolul IV (cumulul) in scrisoarea Dumneavoastra adresata d-nei Ministru...
  Insist in a va reaminti ca in proiectul care este deja semnat de dl. ministru DUSA, problema cumulului este ˝rezolvata˝ ca s-ar permite ˝conform legii˝ !!!! Adica tot conform MIZERIEI Capitolului IV Al Legii 329/2009, ˝creatie˝ dusmanoasa si punitiva a presedintelui Basescu, a premierului Boc, a lui Seitan si a bogatului Gherghina ! (Observati ca le-am scris numele cu majuscule, desi...)
  In consecinta, va rog sa va canalizati eforturile altfel, pentru ca aceasta scrisorica va avea drumul...cosului de gunoi !
  Probabil ca anul viitor, pe vremea asta, veti mai compune o scrisoare tot asa de ...blanda, si cu acelasi rezultat !

  Total dezamagit, total neincrezator in ceea ce credeti ca numiti dumneavoastra ...˝eforturi˝,
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
 • Eroare domnule Lupus. Actualizarea s-a aplicat pensiei revizuite si nu celei in plata. Rezultatul e o aplicare cu intarziere a Legii Boc. Pensiile aflate in aceasta situatie nu cresc pana nu ating obiectivul acelei aberatii nascute in capul lui Seitan.

Bine ai venit, vizitatorule!

Implica-te acum!
Conecteaza-te acum prin: