Proiect nou / legea 164
 • Am onoarea,
  Poate nu am citit eu bine.... dar in noul proiect, cat si in 164.... nu se vorbeste, nu a fost .... si de PLATIREA grupelor de munca. Asa cum se procedeaza la civili, prin OUG 100/ 2008. Nu neaparat ca vechime, de scrie in decizie 55 ani viata, 54 ani munca (cadru cu 35 ani de grupa I... sau speciala) . Deci asta este durerea mea: si platirea acestor 35 ani. La civili, se reduce si varsta de pensionare si le majoreaza si punctajul obtinut cu 50%. La noi de ce nu?? Poate ma lamureste cineva. Va multumesc!!! -
 • Unde pot gasi noul proiect?
 • Pentru Virgil: O adresa de email si il primesti azi.
  Pentru Mitica: Citeste cu atentie si o sa vezi ca grupele de munca sunt avute in vedere. Singura problema e ca sunt cuantificate altfel. Eu zic ca in aceasta privinta proiectul e bun.
 • Daca se aplica legea reparatorie, cu amendamentele Comisiei de apărare, ce rost mai are bulversarea tuturor pensionarilor militari, pentru cîtiva ani, cu o nouă recalculare pe o nouă lege a pensiilor?
  Stiu, și-o dorește noua nomenclatură din Armată, MAI și Servicii!
 • Adresa mea de email e: opher97@yahoo.com
 • Pentru Lupus:
  Cred ca e nevoie de o Lege a pensiilor militare. Nu bulverseaza nimic. Cui ii convine merge mai departe. Cine nu doreste solicita mentinerea actualei pensii. Eu cred ca e benefica pentru toti. Citeste cu atentie proiectul
 • Pentru domnul Nicolae : doresc sa studiez proiectul noii legi a pensiilor militare . Daca aveti amabilitatea sa- mi transmiteti proiectul , adresa mea de mail este: vtrofin@k.ro. Va anunt , pe aceasta cale , ca sunt adeptul unei legi a pensiilor militare , cu orice risc.
 • Voi prezenta doar trei situatii,in sprijinul afirmatiei ca e corect ca in baza de calcul a pensiei militare sa fie luata solda celei mai mari functii detinute cel putin un an in ultimii 10 ani de cariera:
  -un cadru militar a avut solda de merit,de la inceputul aparitiei acesteia pana cu 8 luni inainte de trecerea in rezerva,cand i-a fost luata dupa o cearta cu comandantul,cearta care a avut un motiv fara legatura cu atributiunile de serviciu(cei doi fusesera colegi de scoala,se stiau de multa vreme,fusesera prieteni,iar cel care ajunsese comandant s-a suparat pe ceva extraserviciu si a vrut sa arate ca e mai tare);
  -un cadru militar care a beneficiat de indemnizatie de comanda,dupa ce a fost incadrat pe o functie mai mare(a fost promovat) nu a mai beneficiat de aceasta indemnizatie,caci in ultima functie nu avea dreptul(nu se prevedea) la indemnizatia de comanda;
  -unui cadru militar i s-a gresit calculul soldelor(greseala celor de la evidenta personalului si financiar) in ultimul an si jumatate(s-a folosit o solda functie mai mica,era in perioada restructurarilor cand se tot micsorau functiile,dar trebuiau platite cele mai mari).A avut in ultimii 8 ani de activitate functie de cpt.cdor insa la calculul pensiei s-a folosit functia de lt.cdor.Acestuia i s-a luat si solda de merit pe care o avea de la inceput(la fel ca in cazul de mai sus,din cauza ca celui care tinea locul la comanda unitatii nu-i placea de el,nu era agreat,adica nu era in anturajul acestuia si nu participa cu el la activitati extraserviciu,jocuri si altele).La inceput nu i s-a luat in calcul indemnizatia de comanda. A fost pensionat fortat(medical,dupa o singura internare si fara nici o zi de concediu medical) si pentru ca mai avea 42 de zile pentru a face vechimea de 20 de ani efectiv lucrati nu a beneficiat nici de plati compensatorii(octombrie 2003).Daca stiti pe cineva care sa fi suferit prejudicii morale si materiale(din intentie,se vede clar bataia de joc) mai mari,va rog sa le prezentati aici.
  Toti acestia au avut de piedut foarte mult la calculul pensiei conform legii 164/2001(ultimul a pierdut si dupa OuG 1/2011),caci s-a luat in calcul solda din ultima luna de activitate(ca asa e in NATO,da, dar in armatele NATO cu vechime nu au fost atatea schimbari la incadrari si de legi ca la noi,ei stiu ce ii asteapta,trebuie sa aplicam principiile NATO dar adaptate la realitatea romaneasca, la conditiile specifice de la noi,nu e totul identic, la fel la noi ca in NATO,de exemplu la noi este categoria maistrii militari,in NATO nu exista,asta-i numai un exemplu mai sunt si alte diferente).
  Am prezentat numai trei cazuri,desigur sunt multe altele in care unii au avut de pierdut la calculul pensiei,pentru ca s-a luat in calcul solda ultimei functii detinute(au fost unii care au renuntat de bunavoie la solda de merit pentru alti colegi,nestiind ca se va folosi la calculul pensiei si astfel vor pierde mult).
  Cred ca folosirea in baza de calcul pentru pensia militara,a soldei celei mai mari functii detinute,este corecta si rezolva(repara) multe nedreptati(nemultumiri),asa cum a declarat ca doreste si domnul ministru.
 • Il rog pe Virgil sa trimita noul proiect si pe adresa mircea_2121@yahoo.com.
  Multumesc!
 • Domnul Nicolae.... eu vorbeam de PLATIREA grupelor de munca... nu cuantificarea ca ani. Ce dracu... una vorbim, alta ne intelegem!!!
 • Revin... domnule Lupus... aveti perfecta dreptate. Gandirea mea, ,,imi spune''... ca trebuie sa se realizeze celebrele spuse ale domnului Vladescu.... iesirea din sistem pe cale naturala... ajutati bineinteles de bulversarile la care faceti referire!!
 • unde pot gasi noul proiect a legii pensiilor militare. multumesc.
 • Credeam ca am noul proiect dar, am mai gasit unul. O fi vreunul cel bun? Poate cineva sa ne clarifice? Ce proiect a fost trimis in Parlament?
 • La parlament nu apare ca inregistrata vreo lege de acest gen
 • Marti, pe 28 mai 2013 (peste 3 zile doar) va fi dezbatut la Comisia de Munca si la cea de Buget proiectul legislativ al USL PLx-109/2012 care vizeaza abrogarea celebrei legi strambe a guvernelor boc Cap. IV al Legii 329/2009, cea care interzice cumulul pensie+salariu bugetar daca respectivul are neobrazarea sa aiba o pensie cu 1 leu peste barem !
  Sper ca si ANCMRR, ca si SCMD, sa actioneze pentru a convinge pe membrii celor doua comisii ale Camerei Deputatilor sa dea un aviz FAVORABIL pentru poiectul PLx-109/2012 !
  In afara de cei deja afectati (ca si mine) de aceste prevederi, exista cazuri de rezervisti care, dupa ce li se vor repara pensiile - angajati fiind in sistemul bugetar - sa fie nevoiti sa aleaga intre pensie si serviciu ...!
  Asteptam semne si de la ANCMRR !
 • Vreau sa mentionez la inceputul comentariului meu ca si eu sunt unul dintre pensionarii care au pierdut la recalcularea pensiei.
  Pentru ce o legea reparatorie, deoarece din cate am inteles va intra in vigoare incepand cu 01.01.2014, tot pana atunci se va aproba o noua Lege a pensiilor militare.
  Concluzia mea: Legea reparatorie isi va pierde efectele, deci nu isi mai are rostul.
 • Nu cred ca proiectul legii reparatorii devin inutil in perspectiva promovarii unei noi legi a pensiilor militare !. Si in anul 2012 , cam pe vremea aceasta , exista la Camera Deputatilor un proiect de lege , tot cu caracter reparatoriu care trecuse de Senat prin adoptare tacita. Noua putere a venit cu acea amnistie si a scos proiectul de lege din dezbaterea CD tot pe motivatia ca se va face o noua lege a pensiilor militare pana la 01 Ian. 2013. Ati vazut ceva ? . Eu nu. Asadar , nu trebuie renuntat la o lege aproape promovata in ideea ca se va face alta mai cuprinzatoare. Mai bine dou legi decat niciuna.
 • In nici un caz nu sunt adeptul renuntarii la aceasta lege reparatorie, dar nu cumva este facuta doar pentru ne scoate ochii ca au facut ce au promis inainte de alegeri. Mie mi se pare cam aiurea sa scoti o lege care va intra in vigoare si totodata va fi abrogata prin alta lege (noua Lege a pensiilor mlitare) care va intra in vigoare si va fi aplicata, la 01.01.2014, odata cu Legea reparatorie. Cel putin asa zic ei ca vor scoate noua Lege a pensiilor mlitare cu aplicare din 01.01.2014 .
 • va salut!
  cine ma poate ajuta si pe mine cu noul proiect?
 • adresa mea de mail este:
  miony67@yahoo.com
  va multumesc!
 • stai cuminte nu il are nimeni inca, daca avea cineva forma finala cea facuta de MApN trimisa spre avizare structurilor interesate se rasufla ceva.....deja, asa ca asteptam sa fie pusa in dezbatere publica
 • Buna ziua!
  Poate sa/mi spuna cineva care e stadiul proiectului legii pensiilor militare si ce numar de inregistrare are. A nu se face confuzie cu cel privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica care are numarul PL-x164/2013.
  Va multumesc
  O zi buna
 • Nu stim nici ce proiect este in discutie. Sunt mai multe dar nimeni nu stie care e cel real. Care o fi cel in dezbatere?
 • Am citit un nou proiect. Asta zice ca pensiile aflate in plata vor revenii la nivelul din decembrie 2010. Cam aiurea. Pai multi si-au modificat stagiul, altii si perioadele de contributii la CAS, grupele de munca se vor aplica tot aleatoriu, adica dupa bunul plac al celor cu pixul. Eclar ca se va emite o decizie care va cuprinde elementele pe baza carora se calculeaza pensia. Nu cred ca va exista rubrica - pensie 2010 anulata de Boc.La dosarul fiecarui pensionar exista toate documentele din care rezulta baza de calcul. Trebuie o Lege care sa o rupa cu trecutul,
 • Presedintele tarii a promulgat legea 121/2013.
 • Da. E un lucru bun. Totusi, sa ne intelegem. Suntem pensionari pe Legea Boc si nu pe o Lege serioasa.
 • Va salut cu respect !
  In sfarsit vad un comunicat care raspunde multor solicitari ale rezervistilor: Cap. IV al Legii 329/2009 ! Desi a aparut foarte tarziu, aproape la a VII-a sau a VIII-a tentativa a USL de a tranti proiectul reparator PLx-109/2012, mai bine mai tarziu decat niciodata ! Cu respect va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012 a fost retrimis la comisiile de munca si la cea de finante (cele care pana acum au dat de DOUA ORI aviz nefavorabil !!!) numai pana pe 18 noiembrie, cand aceste comisii vor trebui sa emita un alt treilea raport. ACUM TREBUIE INTENSIFICATE EFORTULRILE PENTRU CA ACEST RAPORT SA FIE, IN SFARSIT, FAVORABIL !!!
  Cu permisiunea dumneavoastra, inaintez vechea mea propunere de modificare a prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009 prin obligativitatea pensionarului sa suspende NUMAI DIFERENTA dintre pensie si barem (salariul mediu brut pe economie).
  Cu speranta ca si eforturile dumneavoastra vor avea sanse de reusita, va doresc mult succes si toate cele bune !

  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Va salut ! Am primit asigurari ca odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare va aparea un proiect de lege (al catelea oare, Doamne?) care ar avea ca scop o oarecare reparare a prevederilor mizerabile ale Cap. IV al Legii 329/2009. Pentru cei care nu stiu, aceste prevederi ˝reglementeaza˝ total discriminatoriu si punitiv problema cumulului pensie-salariu bugetar, mai ales pentru cadrele militare trecute in rezerva. Pana acum, miercuri 5 feb. 2014 ora 17.00, pe site-ul Camerei Deputatilor nu a aparut un astfel de proiect de lege... In continuare imi exprin nedumerirea si mai ales neincrederea ca acest nou proiect va aparea si apoi ca va parcurge intr-un timp rezonabil lungul drum catre promulgare. Ca sa intelegeti ce inseamna ˝o perioada de timp rezonabila˝, va aduc la cunostinta ca PLx-109/2012, proiect care se afla la doar 2 (DOI) pasi de promulgare, are onorabila varsta de 2 (DOI) ani si doua luni !!!! Reiterez cu politete si insistenta indemnul de a va apleca foarte serios asupra PLx-109/2012, chiar cu modificarea pe care ANCMRR intentioneaza s-o faca !
  Un nou proiect inseamna inca doi ani de ˝promisiuni si garantii˝ desarte...
  Sa nu ma intelegeti gresit, dar fiecare luna pierduta inseamna inca o pensie DE-A MEA, nu de-a dumneavoastra, pierduta DEFINITIV !

  Cu foarte putine sperante,
  Cpt.cdor.(rez) Alexandru GROPARU
  0720211122 sau 0770720827 (alexandru.groparu@gmail.com)
 • Un nou proiect!!!? Paii... ar trebui sa fie poatat intai pe saitul Ministerului Apararii si dupa aceea sa ajunga la Parlament. Cred ca suntem la stadiul de .... vise
 • Ceva e putred. Ministrul Apararii a afirmat in repetate ransuri ca va apare un pachet legislative privind statutul cadrelor militare si pensii militare, iar Ministrul Muncii iese si spune ca s-a achitat de promisiunile facute pensionarilor military prin aprobarea Legii compensatorii. Pe cine si ce sa intelegi? Ce si cui a promis ceva Ministrul Muncii? Legea compensatory are effect temporar si acesta tinde spre aplicarea Legii Boc. Cei ce sunt de accord cu Legea Boc pot fi multumiti ca aceasta e valabila si apreciata. Eu cred ca o LEGE a pensiilor militare e necesara. Militarii nu pot fi inclusi in categorii generale. Ei nu au un COD al muncii, nici Contract colectiv, chiar si in rezerva au obligatii pana ajung in retragere. Poate cineva sa intrebe sau sa raspunda
 • Va salut cu mare dezamagire !
  Am fost anuntat ca ANCMRR se va ocupa pentru aparitia unui proiect de lege care sa repare mizeria legislativa din cadrul Cap. IV alLegii 329/2009, lege produsa de boc si ˝stim-noi-cine˝ in mod voit sa loveasca mai ales rezervistii !
  Au trecut trei (3) saptamani de cand a inceput noua sesiune parlamentara si pe site-ul Camerei Deputatilor NU A APARUT NIMIC !
  As vrea sa cred, desi mi-e foarte greu (!), ca eforturile conducerii ANCMRR se vor concentra pe sprijinul proiectului PLx-109/2012, proiect al USL care vizeaza abrogarea prevederilor mentionate si care ar mai avea maxim trei pasi pana la promulgare ! Trec peste faptul ca nu m-a mai anuntat NIMENI despre inregistrarea unui astfel de proiect !!!!!
  De asemenea va aduc la cunostinta (pentru a treia oara) ca intr-una din variantele Proiectului Legii Pensiior Militare de Stat, la art. 32, scrie ca ˝pensionarii (deci rezervistii) pot cumula pensia cu salariul in conditiile legii˝, adica in conditiile Legii 329/2009, Cap. IV, adica tocmai nenorocita de prevedere pe care ne chinuim s-o abrogam ! Parca cineva face inadins ca rezervistilor sa le fie rau si greu si nimeni nu ia atitudine !!!!!!
  DOMNILOR CAMARAZI DE LA ANCMRR !!!! FACETI CE TREBUIE PENTRU REZERVISTI !!!!!!!!!!!! Lasati alte activitati ...interpretabile (si sunt bland !) si zbateti-va pentru TOTI rezervistii !!!! Doar asa va veti capata credibilitate si respect !
  Astept un telefon de la persoana care m-a anuntat ca exista ˝garantii si promisiuni˝ ca se va repara Cap. IV !!!
  Sunt total de acord cu cele postate de RADU in 20 februarie a.c.
  Va salut si astept un telefon, o veste, o actiune !
  Ca de obicei, ma prezint, ca asa ii sta bine unui militar !
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
 • Domnilor, sa vedem o LEGE a pensiilor militare. Pana in prezent am avut un dusman puternic, dupa Seitan, in persoana doamnei ministru Campeanu. Nu am inteles de ce domnul Dusa nu a avut un cuvant de spus? Ori nu prea e ... militar? Oricum calculul pensiilor militare e diferit, chiar se aplica principii diferite. Ce se pierde daca se acorda pensie militara pe baza soldei de grad, de functie, gradatii, etc. Diferentele sunt minime si respecta principiile militare ale ierarhizarii gradelor si functiilor.
 • Va salut cu respect !
  Trec peste faptul ca pe-aici nu scriu decat foarte, foarte, foarte putini ! Asta reflecta si gradul de interes pe care-l manifesta ASOCIATIA...nu neaparat fata de membrii sai, cat mai ales fata de rezervisti in general !
  Dar asta este alegerea dumneavoastra: liniste !

  Problema este ca nu vedem NIMIC in plan legislativ in legatura cu problemele care ne ard: noua lege a pensiilor militare, eforturi pentru abrogarea MIZERABILELOR prevederi ale Cap. IV al Legii 329/2009 (cumulul) cu proiectul PLx-109/2012.

  Va rog totusi sa aveti in vedere ca in proiectul Noii Legi a Pensiilor Militare de Stat, despre cumulul pensiei cu salariul bugetar se consemneaza CA SE REALIZEAZA CONFORM LEGII !!!!!!! Adica in conformitate cu ACTUALA MIZERABILA SI DUSMANOASA LEGE 329/2009 la Cap. IV , art 17-25 !!!!!!!

  Poate totusi ne mai informati despre ceea ce se intampla, asta daca stiti, si despre eforturile pe care le depuneti !!!!!

  Cu speranta ca poate veti posta mai mult decat un mesaj de 1 sau 8 martie, si mai ales un mesaj interesant, va salut si va doresc mult succes !
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827
  (...lăsat în continuare sub pedeapsa prevederilor Cap. IV al Legii 329/2009, lege a vechiului regim !!!)
  Trebuie AVIZ FAVORABIL de la Comisia de Muncă şi de la cea de Buget de la
  Camera Deputaţilor pentru PLx-109/2012 în vederea înDREPTĂRII PÂNĂ LA CAPAT a unei legi voit strâmbe !
  Cea mai corecta metoda de reparare: suspendarea DIFERENTEI dintre pensie si barem !!!!!!!


 • Am citit un proiect care impatre pensionarii militari in doua, cei pana in anul 2010 si cei de dupa. Oribila ideie. Mai bine sa ramana ca Boc decat mai proasta. Pe de alta parte, imi amintesc ce spunea domnul Ponta cand era in opozitie, referitor la subiect. Sa fi observat ca Boc a avut dreptate si nu e cazul sa inlature modalitatea debila de calcul a pensiilor.
 • Domnilor cred ca nu a-ti fost atenti la actuala lege a pensiei de cand a fost promulgata si am atras atentia tuturor iar cei care au vazut problema cea mai grava nu zic nimic...imi pare foarte rau ,pentru ca sunt sigur ca toti cei de la varf unde intra toate conducerile...o spun la general sa nu le insir ca sunt multe...va spun eu care este problema grava so va rog sa luati atitudine fiecare unde este ca numai asa se rezolva....in cateva cuvinte si pe intelesul tuturor...toate punctele pe care le obtineti in ani lucrati in haina statului vi se impart la stagiul complect care difera dupa anul nasteri...cu cat esti mai ,,tanar,,ai o problema grava chiar daca ai un coleg care a veni sa spunem cu 10 ani mai tarziu ca varsta si a servit patria el fiind cu 10 ani mai mare are pensia mult...mult superioara fata de cel mai tanar chiar daca au aceiasi vechime in haina statului...ce v-am etalat este super verificat....deci nu vad cum se lasa o asa greseala mare de noi care servim patria si cei care ne conduc nu zic nimic si sunt sigur ca stiu...cum e posibil ca doi militrari cu 30 de ani vechime unul sa aiba mult superioara pensia numai pentru ca e mai in varsta cene e de vina ca a imbracat haina statului mai tarziu!!!! sper ca m-ati inteles....inainte se imparteau punctele egal [ la 20] ficare dupa cata vechime avea obtinea punctajul si era ok....ce conteaza varstya....sa conteze vechimea in haina statului...asa e corect...nu?
 • E numai una din inechitatile promovate de Legea Boc. Pentru ele trebuie sa "multumim" lui Seitan care a fost autorul. Lui Boc si lui Base pentru sprijin. Cred ca oamenii aveau ceva impotriva Armatei. Unde or fi facut stagiul si pe cine or fi avut caporal? Nu stiu dar e clar ca ceva i-a "destabilizat". Ce spune Remus poate fi analizat din punct de vedere constitutional- adica egalitatea in fata Legii, ori dupa cum se vede unii sunt mai egali ca altii. O noua Lege pe principii sanatoase, cu radacina in sistemul de salarizare a categoriei respective de personal. Chiar .... ce legatura are anul nasterii in cuantumul pensiei? Credeam ca numai activitatea depusa poate influienta cuantumul pensiei... . Din ce spune Remus, doi colegi care au activat 10 ani pe functii egale si in celeasi conditii beneficiaza de pensii diferite, functie de anul nasterii - aspect care nu are logica. Pe de alta parte, modul in care au fost platiti cumulata cu lipsa documentelor doveditoare fac ca cei care au iesit la pensie in anii 90 si 2000.. sa fie total defavorizati. Multe state de plata au fost distruse la 5 la 10 si 15 ani. Si iar vin si spun ca e strict necesara o Lege pe principii militare.
 • AI JURAT !
  de Marius-Adrian Porojnicu

  Tu eşti soldat ? Şi stai cu mâna-ntinsă ?
  Dar parcă, REZERVISTULE, credinţă ai jurat !
  Te duci spre mâna care se vrea linsă ?
  Mai ai onoare? Tu, REZERVISTULE, mai eşti bărbat ?

  Priveşte, ţara ta e în răstrişte!
  Şi i-ai jurat credinţă: I-AI JURAT !
  Şi mor români şi plâng părinţi şi-i jale !
  Şi fură unii, tot ce-i de furat !

  Nedemn e gestul şi provoacă silă :
  Dezonorant şi neîngăduit !
  Nu te pleca REZERVISTULE, şi nu mai cerşi milă
  La cei ce ţara ta au jefuit !

  Să sune goarna, deci, clopote să bată :
  Soldat bătrân, TU REZERVIST, EŞTI TOT SOLDAT !
  Dac-ai să mori, să mori cu arma-n mână,
  Altfel, prietene, eşti un gunoi : TU REZERVIST, nu meriţi onorat !

 • Domnilor Generali si Ofiteri din conducerea ANCMRR !
  Scrisoarea dumneavoastra catre D-na Ministru Plumb nu va avea niciun rezultat ! Apelurile dumneavoastra cand ministru era d-na Campeanu au fost zadarnice (desi nu prea s-au vazut...), iar acum cand doar PSD-ul comanda, apelurile dumneavoastra vor fi si mai inutile ! Trec peste tonul ...bland, ca sa nu spun altfel...dar cerintele dumneavoastra vor fi subiect de ...umor pentru ei ! Daca va imaginati ca o scrisorica la 6 luni adresata vreunui ministru care sta cuminte in bancuta lui si nu iese din cuvantul premierului va rezolva problemele rezervistilor sau ale activilor, scuzati-ma, dar VA INSELATI AMARNIC !
  Daca in asta consta ˝lupta˝dumneavoastra... scuzati-ma !
  Cheia si lacata (sau painea si cutitul) se afla la dl. Ponta si la dl. Basescu, mai ales la al doilea... Va rog sa-i abordati curajos si hotarat pe Dl. General Oprea, pe Dl. General Mircovici, pe Doamna Senator GABRIELA FIREA (a avut TREI Declaratii Politice in favoarea abrogarii Cap. IV al L329/2009), Dl. Ministru DUSA, va rog sa faceti apel la Raportul AVOCATULUI POPORULUI pe anul 2013 (pag. 87 si pag.88) ...
  CU ALTE CUVINTE, VA ROG SA VORBITI CU MAI MULTI SI MAI ALES SA TIPATI TARE !!!!
  Daca doar ˝soptiti˝ cate-o scrisorica pe an...nu rezolvati nimic !
  Din pacate, dl. presedinte NE URASTE si in consecinta, in afara de prapadita aia de lege reparatorie, nu va face nimic in plus pentru rezervisti ! Poate ceva firimituri pentru cei care acum sunt activi, dar pentru rezervisti, NU !!!
  Ii aduc aminte dl. Cdor. Alexandru Constantin si intregii conduceri a ANCMRR ca nu am vazut nicio urma de idee legata de abrogarea MIZERABILEI Legi 329/2009 , Capitolul IV (cumulul) in scrisoarea Dumneavoastra adresata d-nei Ministru...
  Insist in a va reaminti ca in proiectul care este deja semnat de dl. ministru DUSA, problema cumulului este ˝rezolvata˝ ca s-ar permite ˝conform legii˝ !!!! Adica tot conform MIZERIEI Capitolului IV Al Legii 329/2009, ˝creatie˝ dusmanoasa si punitiva a presedintelui Basescu, a premierului Boc, a lui Seitan si a bogatului Gherghina ! (Observati ca le-am scris numele cu majuscule, desi...)
  In consecinta, va rog sa va canalizati eforturile altfel, pentru ca aceasta scrisorica va avea drumul...cosului de gunoi !
  Probabil ca anul viitor, pe vremea asta, veti mai compune o scrisoare tot asa de ...blanda, si cu acelasi rezultat !

  Total dezamagit, total neincrezator in ceea ce credeti ca numiti dumneavoastra ...˝eforturi˝,
  Cpt.cdor (rez) av. Alexandru Groparu (Dan) (alexandru.groparu@gmail.com)
  Tel. 0720211122 sau 0770720827

 • MIZERABILA Lege 329/2009 o sa mai fie valabila cam vreo 10 ani. Asta daca nu vor avea nevoie de voturile noastre. Ca, in cazul asta, se schimba sitatia. Imediat incep promisiunile. Asa a fost si cu Legea pensiilor militare. S-a promis, rezervistii au stat in strada pana a picat guvernul Boc si apoi MRU. Cand au venit la putere, in loc sa rezolve guvernu Ponta a cam uitat. Ne-a aruncat ceva praf in ochi cu Legea compensatorie care, la urma urmei, e Legea Boc aplicata treptat, rezultatul final fiind acelasi.

Bine ai venit, vizitatorule!

Implica-te acum!
Conecteaza-te acum prin: