Filiala Câmpina a ANCMRR ,,A.I.Cuza”

Rezerviștii câmpineni, în vizită la colegii lor din Achern – Germania. Demersuri pentru înfrățirea Câmpinei cu orașele Achern și Oberkirch

Sunt opt ani de când Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina și Asociația Rezerviștilor Militari din Achern (Germania) au pus bazele unui parteneriat. Reprezentanții celor două asociații se vizitează reciproc și organizează diferite acțiuni. Acum, se dorește ca această colaborare să fie extinsă la nivelul localităților, purtându-se deja primele discuții pentru o viitoare înfrățire a Câmpinei cu Achern. Ambasadori ai Câmpinei în Germania, la Achern, au fost, bineînțeles, rezerviștii câmpineni, care și-au vizitat colegii, dar care au fost primiți și de primarul orașului Achern, Klaus Muttach.

Delegația rezerviștilor câmpineni, prezentă zilele trecute în Germania, a fost formată din col(r) Marian Dulă – președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina, colonei (r) Viorel Bondoc și Lucian Cercel, locotenent-colonei (r) Sorin Goșu, Gheorghe Nedelcu și Paul Olaru, maiori (r) Ion Comărniceanu și Constantin Gînjoaie și plutonier (r) Octavian Tudose. La Achern, rezerviștii câmpineni au participat, alături de colegii lor germani, la mai multe activități, unele cu caracter militar (antrenament cu trageri, instruire la Biroul de intervenție pentru situații speciale, un antrenament al pompierilor etc), altele cu caracter turistic, vizitându-se Parlamentul Landului Baden-Wurttemberg, Castelul Hambacher – un simbol al mișcării pentru democrație în Bavaria, Complexul Memorial Turenne – unde există un obelisc și un muzeu în memoria mareșalului francez Turenne, care și-a pierdut viața în 1675, în bătălia de la Sasbach din Germania. De asemenea, rezerviștii celor două asociații partenere au depus flori și s-au recules la Cimitirul din Niderbuhl – Rastatt, unde sunt înmormântați 28 de soldați români căzuți în primul război mondial, dar și la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din orașul Heidelberg situat în nord-vestul landului german Baden-Wurttemberg, oraș unde Cuza a murit în 1873, în timp ce se afla în exil. A fost vizitat și Castelul Sigmaringen, reședința prinților de Hohenzollern, unde s-a născut Carol I în 1839 și de unde a plecat, în 1866, pentru a conduce o țară din Europa de Est, devenind astfel primul rege al României moderne.
În plan administrativ, delegația rezerviștilor câmpineni a avut o întâlnire cu Klaus Muttach – primarul general al orașului Achern, dar a vizitat și Primăria orașului Oberkirch, unde rezerviștii câmpineni s-au întâlnit cu primarul general Matthias Braun. „Noi credem că ar fi oportună o înfrățire între Câmpina și orașul german Achern și am găsit deschidere în acest sens din partea primarului Klaus Muttach, căruia i-am transmis invitația primarului nostru din Câmpina, Horia Tiseanu, de a ne vizita municipiul și de a pune bazele unei colaborări pe termen lung. Mai ales că există și acest parteneriat deosebit cu camarazii noștri de la Asociația Rezerviștilor Militari din Achern, condusă de Manfred Doll. O invitație similară am transmis și primarului din orașul Oberkirch, Matthias Braun, care ne-a promis că va veni la Câmpina anul acesta, la manifestările dedicate Zilei Naționale”, ne-a declarat Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina.
În timpul vizitei la Achern, Marian Dulă a fost decorat cu „Crucea Europeană” de către Comitetul German al Confederației Europene a Veteranilor Combatanți, distincție acordată pentru „activitatea de reconciliere între foști adversari în războaie, astăzi prieteni, care se angajează în prezent pentru o Europă a păcii și libertății”.

Previous Article
Next Article