COMUNICAT NR. 8 din 24.04/2018

Stimați camarazi,

În baza Planului de Acțiune Comună, pe anul 2018, a Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare Națională, Ordine Publică și Securitate Națională, la inițiativa ACMRR din SIE și ANCMRR ”Alexandru Ioan Cuza”, în cooperare cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, a fost inițiată participarea membrilor acestor asociații la etapa a doua a proiectului – Parcul Memoriei Naționale “Stejarii Romaniei – 100 de ani de istorie și demnitate – RO – MÂNDRIA”, coordonat de Consiliul Județean Vrancea.

Activitatea s-a desfășurat în data de 21 aprilie 2018, în zona localității Mărășești, cu participarea  unui număr de 281 de rezerviști militari pe trei sole principale D, E și F prin plantarea a aproximativ 10.000 de puieți.

Din partea  Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR), sub egida Societății Culural- Patriotice ”Avram Iancu” și a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” au participat un total de 168 de reprezentanți ai filialelor Alba, Brăila, Cluj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş şi Sectoarelor capitalei. Transportul și cheltuielile aferente îndeplinirii misiunii au fost asigurate de către fiecare din cei 168 de participanți.

La finalul acțiunii, toți participanții, rezerviști militari și membrii ai familiilor acestora și-au exprimat dorința de a fi prezenți și la etapele următoare ale proiectului.

Conducerea ANCMRR apreciază  că prin această acțiune se militează consecvent, ca un ”modus vivendi” pentru promovarea tradițiilor și valorilor perene ale Poporului Român, ale Armatei sale, a căror istorie se suprapune cu  evoluția istorică și faptele eroice de arme ale tuturor structurilor  Sistemului național de apărare, în diferitele lor forme de manifestare organizațională, de-a lungul timpului și că suntem hotărâți să participăm la finalizarea Proiectului.

De asemenea, ţinem  să mulțumim tuturor participanților pentru exercițiul de conștiință națională și de demnitate demonstrat prin participarea lor la această acțiune de mare rezonanță patriotică.

Aducem, de asemenea, mulțumirile noastre membrilor ANCMRR din echipa de coordonare, col(r.) Eugen Lazăr și plt.adj.pr.(r) Dumitru Vasiliu, d-lui Ioniță Stelică, președintele Filialei Ilfov precum și Primăriei Voluntari.

Alăturat se prezintă scrisoarea de răspuns adresată Consiliului Județean Vrancea ca urmare a scrisorii de mulțumire adresată participanților din Asociațiile de rezerviști militari din Sistemul național de apărare de către președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan

PATRIE ONOARE DEMNITATE

Președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”

General- locotenent (r) //  Neculai BĂHNĂREANU        //

Comunicat nr.8 din 24.04.2018

Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din STS

Scrisoare de raspuns Marian OPRIȘAN

 

Previous Article
Next Article