COMUNICAT Nr. 6 din 15.03.2016

Marţi, 15 martie 2016, la sediul Academiei Tehnice Militare a avut loc ceremonia de predare/ primire a comenzii unităţii şi de trecere în rezervă a comandantului (rectorul) instituţiei de învăţământ, domnul general de brigadă dr.ing. Cristian BARBU şi de numire a noului comandant în persoana domnului colonel prof.univ.dr.ing. Iulian-Constantin VIZITIU.

Aşa după cum este cunoscut, Academia Tehnică Militară subordonată Ministerului Apărării Naţionale  este instituţie publică de învăţământ superior militar, cu personalitate juridică, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ din reţeaua de învăţământ de stat, care formează şi asigură dezvoltarea profesională a ofiţerilor de logistică, serviciul tehnico-ingineresc, a ofiţerilor specialişti şi  a personalului civil selecţionat pentru nevoile în domeniu ale structurilor de apărare, ordine publică şi securitate naţională sau a unor beneficiari din ţară şi din străinătate, în condiţiile legii.

Pe baza protocolului de colaborare dintre Academia Tehnică Militară şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” încheiat la 25 februarie 2013 şi a invitaţiei noului comandant, la ceremonie, alături de reprezentanţii Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, a participat şi o delegaţie a Asociaţiei noastre din care au făcut parte general-maior (r) ing.Vasile DOMNU, vicepreşedinte şi general de brigadă (r) ing.Gheorghe GÂRLEA, preşedintele Comisiei de Analiză a Respectării Statutului Asociaţiei, absolvenţi, veterani ai acestei valoroase instituţii de învăţământ superior militar.

Cu această ocazie am informat noua conducere a Academiei Tehnice Militare despre posibilităţile de colaborare în continuare şi despre disponibilităţile A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” pe această linie.

VICEPREŞEDINTE  A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”

General-maior (r) ing. //Vasile DOMNU//

COMUNICAT Nr. 6 DIN 15.03.2016.doc