Filiala Județeană Teleorman „General DAVID PRAPORGESCU”

ZIUA EROILOR, ALEXANDRIA

În semn de omagiu, onoare și profund respect pentru EROII NEAMULUI, care s-au sacrificat pentru țară, pe câmpurile de luptă și misiuni, astăzi, reprezentanții rezerviștilor militari teleormăneni uniți – Lt.col. (r) Brîncoveanu Ioan  și Col.(r) Sandu Liviu-Sorinel, președinții celor două filiale județene, a MApN și respectiv a MAI – au aprins și depus câte o candelă la monumentele din municipiul Alexandria, ridicate în memoria eroilor alexăndreni, teleormăneni și români, care au luptat în cele două războaie mondiale, pentru apărarea ființei noastre, naționale.
De-asemenea, am depus câte o candelă și în Cimitirul Eroilor, situat în incinta Cimitirului ,,Sf. Alexandru”, la cele trei monumente.
,,Nu există virtute mai mare, mai aleasă și mai salutară la un popor, decât CULTUL EROILOR SĂI. Acești eroi formează istoria patriei în lungul șir de generații.  România, mai mult decât alte țări, datorează înfăptuirea și existența ei sutelor de mii și milioanelor de eroi anonimi și de individualități istorice „(Revista România eroică).
Credința nestrămutată în eroi, reprezintă pentru noi, rezerviștii militari și veteranii de război, columna recunoștinței fără sfârșit și poartă de altar, deschisă spre viitorul patriei eterne.
De aceea, NICIODATĂ, numele eroilor care s-au jertfit pentru idealul național sfânt, NU TREBUIE SĂ FIE UITATE, iar pilda lor va arde pe rugul existenței noastre, ca un foc sacru.

RECUNOȘTINȚĂ ETERNĂ EROILOR NEAMULUI!

Previous Article
Next Article