Filiala TULCEA “Contraamiral  IACOB BALAN”

ADUNAREA  GENERALA  A  A.N.C.M.R.R.  TULCEA

“Contraamiral  IACOB BALAN”

Vineri 16.03.2018, in sala de Sedinte a Comandamentului Militar Judetean Tulcea s-a desfasurat Adunarea Generala a A.N.C.M.R.R.  “Contraamiral IACOB BALAN”, pentru prezentarea Raportului privind activitatea Comitetului si Biroului Permanent al Filialei, pentru prezentarea Proiectului Programului de Activitati  pe 2018, a Bilantului Contabil pe 2017, precum si a Raportului Cenzorului.

Dupa ce presedintele filialei, c.am. fl. (r.) NICOLAE FILIP a prezentat invitatii, pe vicepresedintele C.J. Tulcea – GEORGE LUCHICI, comandantul Garnizoanei – cdor. ANTONEL VATAMANU, presedintele A.N.C.M.R.R. – S.R.I. Tulcea – col. (r.) CONSTANTIN AGACHE precum si directorul executiv la Politia Locala Tulcea – col. (r.) VASILE STANICA, iar dupa anunțarea  Ordinei de Zi, a solicitat tinerea unui moment de reculegere in memoria unui membru marcant in Secretariatul A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza”, cea care a fost dna CARMEN NEGOITA si a celui ce a fost M.M. pr.(r.) VALERIU BACIU fost coleg de serviciu cu multi dintre membii filialei, cele doua persoane decedand saptamana trecuta.

Pentru prezentarea primelor doua puncte ale Ordinii de Zi s-a dat cuvantul primvicepresedintelui Filialei Tulcea – cpt. cdor. (r.) ROMEO STOICA, acesta prezentand Raportul de Activitate al Comitetului si Biroului Permanent, precum si Proiectul Programului de Activitati pentru anul 2018,  apoi  contabilul filialei, col. (r.) SAVA SERBENCU a prezentat Bilantul Contabil pe 2017  precum si Raportul Cenzorului (cenzorul, col. (r.) ROMICA EPURE fiind invoit, acesta avand si functia de Presedinte C.A.R. – P.M.).

In cadrul discutiilor au luat cuvantul cdor. (r.) STEFAN VARZAN, col. (r.) ION CHIRIAC, cdor. (r.) PETRE PARVU, M.M. pr. ION DAMIAN, cdor. (r.) ION ZAHARIA, lt. cdor. (r.) VICTOR CHERCIU si cpt. cdor. (r.) OVIDIU DUMITRESCU. In cuvîntările lor, acestia s-au referit la Problemele de incalcare a drepturilor militarilor prin punerea in aplicare a Art. 7 din OUG 59/2017, articol in contradictie cu Legea 223/2015, care a dus prin Recalcularea Pensiilor la scaderea cu mai mult de 50 %  a pensiilor la unii pensionari, la faptul ca cei aflati la putere nu au luat deocamdata nicio pozitie transanta fata de cei din judetele Covasna si Harghita, care la Ziua Ungariei au arborat pe cladirile institutiilor drapelul Ungar fara insa a-l arbora si pe cel al Romaniei, au intrebat de ce A.N.C.M.R.R. Central nu ia nicio pozitie fata de atitudinea persiflanta a lui Basescu fata de armata si pensionarii militari, au solicitat inaintarea unei petitii prin care sa se puna problema la nivel de Minister al Apararii de luare in discutiei a demersurilor catre Parlament pentru a se reintroduce Serviciul Militar Obligatoriu problema necesara in contextual actual, precum si discutii privind adoptarea hotararii reinfiintarii Liceului Militar de Marina Constanta, care va avea “pepiniera” in judetele Constanta si Tulcea.

In incheiere, c.am. fl. (r.) NICOLAE FILIP a multumit invitatilor pentru participare, iar primvicepresedintele a urat in numele tuturor membrilor A.N.C.M.R.R. “Contraamiral IACOB BALAN”, LA MULTI ANI Presedintelui Filialei, c.am. fl. (r.) NICOLAE FILIP, a carui zi de nastere este pe 17.03. 

Adunarea Generală a militarilor tulceni în rezervă, prezentă la datorie!

  Consemneaza: Cpt. cdor. (r.)  ROMEO  STOICA

   Foto                 : Col. (r.) SAVA  SERBENCU

 

Previous Article
Next Article